— Med et norsk profflag vil veien til en proffkontrakt være kortere, ikke minst for ryttere som i dag sykler for Team Sparebanken Sør (TSS), sier Atle Kvålsvoll til Sparebanken Sørs hjemmesider.

Thor Hushovd eier Team Sparebanken Sør. Nå som han skal starte et nytt profflag, som ønsker å stille i Tour de France i 2017, kan Sparebanken Sør bli et rekrutteringslag i bakhånd.

- Helt naturlig

— Jeg vet at man i UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) diskuterer om man skal stille krav til World Tour-lagene om å ha et eget rekruttlag. Noen av World Tour-lagene har allerede slike ”farmerlag”; USA-baserte BMC Racing Team og belgiske Etixx-Quick Step blant annet, forteller Kvålsvoll.

Den erfarne sykkelmannen sier det vil etter all sannsynlighet bli Team Sparebanken Sør i Hushovds nye lags tilfelle.

— Dersom UCI lander på et krav til profflagene om å ha et rekruttlag, vil det være naturlig at Team Sparebanken Sør blir et slik rekruttlag for et norsk profflag i Hushovd-regi, sier Atle Kvålsvoll.

Fordel for Sparebanken Sør

Ifølge Kvålsvoll står Sparebanken Sør-rytterne langt fremme i køen for å bli tatt ut til det nye profflaget.

— Både Thor og jeg kjenner disse rytterne veldig godt, både deres treningsbakgrunn i detalj og deres utvikling de siste årene. Det vil være lettere å satse på kjente ryttere enn å hente inn folk vi ikke har like god oversikt over, sier sportssjefen.

Andreas Vangstad kan være høyaktuell for det nye profflaget. Foto: Kjartan Bjelland

På spørsmål om hva Hushovds nye profflag har å si for Team Sparebanken Sør svarer Kvålsvoll følgende:

— I 2016 vil det i alle fall ikke få noen som helst innvirkning. Vi vil fortsette vår bevisste bygging av ryttere opp til et proffnivå, og arbeidet med å skape proffryttere, det tar den tiden det tar, forteller Kvålsvoll.

Aller mest aktuell for å bli tatt ut til Thor Hushovds profflag av Sparebanken Sør-syklistene er etter alle solemerker Andreas Vangstad (23). Han har vunnet et ritt i Tour of Norway og prestert så godt at han antageligvis blir sendt til VM i USA i september. Den eneste Team Sparebanken Sør har utviklet til verdensserien er foreløpig Sondre Holst Enger til sveitsiske IAM.