— Det er jo kjipt, men jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Jeg vil heller bruke energi på å komme i form igjen, sier Bjerkreim Nilsen.

Før sesongen hadde kristiansanderen U23-VM som sesongens store mål, men når han først hadde kvalifisert seg dit, møtte han de verst tenkelige forholdene for sin støvallergi og astma i Almaty i Kasaksthan.— Jeg reagerer når lufta lufta er veldig forurenset, og der borte var det ikke akkurat norsk fjelluft. Midt på dagen kunne du ikke se sola en gang. Og på hotellet var det tepper overalt, noe som ikke er bra for allergien min. Vi la plast på hele rommet mitt, men når det er tepper overalt, drar man støv med seg inn på rommet, sier Bjerkreim Nilsen.

Våknet opp med tett nese

Les også:

Han hadde mealjeambisjoner på alle øvelser, men på tirsdag — mesterskapets første dag - våknet han opp med tett nese, tett bryst og litt vondt i hodet. Onsdag reiste han hjem til Lillehammer for å i stedet forberede seg til verdenscup i Östersund neste helg.

— Jeg tror jeg skal bli klar til den. I høst dro jeg hjem fra treningsleir i Val Senales med samme symptomer, og da var jeg i trening to dager etter hjemkost, sier 21-åringen.

Les også:

Går for å vinne skandinavisk cup

Han kan også trøste seg med at siden han før sesongen satte U23-VM som årets mål, har han gått så fort i Scandinavisk Cup — som er nivået under verdenscup - at den har blitt viktigst. Før avslutningsrennene i Estland og Latvia, leder han hele cupen.

Og hvis han blir topp tre sammenlagt, er han sikret å få verdenscuprennene i Lahti, Holmenkollen og Drammen. Og vinner han cupen, får han i tillegg gå alle verdenscuprundene fram til jul.

— Nå går jeg for å vinne sammenlagt. Men jeg skal ikke ha fokus på noe annet enn å gå så fort jeg kan, understreker kristiansanderen.