— Marte har fått et kjempeløft fysisk, sier Ola Lunde etter Olsbus 11. plass på torsdagens verdenscupsprinti Anterselva med to strafferunder på ti skudd.

Der sørlendingen tidligere har hatt sin store styrke på standplass, har hun denne vinteren tatt store steg i sporet, og torsdag var det bare fem jenter som gikk fortere enn henne i ren langrennstid.

Tyske Miriam Goessner var raskest, 36 sekunder foran Olsbu mens Tiril Eckhoff hadde nest beste tid, 24 sekunder foran sørlendingen.

- Mitt beste løp fysisk

— Fysisk sett er dette det beste løpet jeg har gått noen gang, sier Olsbu. Hun har en sjuendeplass som best i verdenscupen fra Østersund før jul. Men den gang skjøt hun fire fulle hus.

— Det er skytingen jeg er irritert på i år. Jeg føler at jeg har fremgang på trening, men så tuller jeg det stadig til i konkurranse, sukker 25-åringen.

Likevel er det en stor trygghet å vite at hun nå likevel kan være med i toppen.

— Med en perfekt stå-serie, hadde Marte faktisk vært i posisjon til å vinne torsdag, sier Lunde.

- Tiril er vårt største VM-håp

Hun var 49,2 sekunder bak den russiske overraskelsen, Olga Podchufarova, som vant etter feilfri skyting. Normalt tar en strafferunde rundt 25 sekunder.

— Jeg ser fortsatt på Tiril som vårt største VM-håp, men Marte er i ferd med å bli nummer to. Hun er vår største positive overraskelse denne sesongen, sier Lunde.

Eckhoff er Norges klart mest profilerte kvinnelige skiskytter, og har også de beste resultatene i år med sju topp ti-resultater individuelt, inkludert en tredjeplass som best.

Selv forklarer Olsbu fremgangen sin slik:

— Også i fjor utviklet jeg meg fysisk da jeg fikk gått flere konkurranser. I tillegg har jeg generelt tatt nye steg fra i fjor. Jeg håper at jeg fortsetter utviklingen videre, så kan det etter hvert bli veldig moro, sier austegden.

- Veldig godt utgangspunkt

Selv om hun er i veldig god fysisk form nå, mener Olsbu at hun likevel har mer å gå på formmessig til VM i Holmenkollen 3.-13. mars.

— Alt er lagt opp til at jeg skal være i min beste form i VM.

— Hvordan er du komfortabel med å være et av Norges største kvinnelige VM-håp?

— Når jeg tenker på meg selv, tenker jeg at jeg er veldig på vei. Og kan jeg få en topp ti-plassering i VM, hadde det vært kjempeklaff. Det norske folket forventer nok mer, men dette er bare mitt andre år på landslaget. Jeg må ta steg for steg, og kan nok ikke innfri slike forventninger ennå. Men man vet aldri, plutselig får jeg fullklaff, men jeg tror ikke man skal forvente det, svarer Olsbu.

På lørdagens jaktstart går hun ut bare 37 sekunder bak Ekaterina Yurlova, som ligger på tredjeplass.

— Jeg tenker at jeg har et veldig godt utgangspunkt, men at jeg må prøve å få litt mer orden på skytingen. Målet er å klatre så høyt jeg kan, forsikrer Olsbu. Hun er nest beste norske kvinne i verdenscupen med 34. plass sammenlagt.