— Marte er i stor fremgang teknisk på ski. Der har hun virkelig tatt steg. Og på liggende skyting, som har vært utfordringen hennes tidligere, har hun også bra kontroll. Jeg tror hun er godt forberedt til sesongen, sier landslagstrener Eckhoff.

Marte Olsbu fikk aldri ordentlig dreis på debutsesongen sin på elitelandslaget. Etter 10. og 11. plasser i verdenscupen mens hun var på rekruttlandslaget året før, måtte hun sist sesong nøye seg med 16. og 17. plasser som best individuelt.

— Jeg tror fjoråret har gitt henne mye læring i forhold til hva som møter henne i vinter. Hun har tatt en del gode grep, og begynner å få litt rutine som hjelper henne å prioritere riktig. Alt ligger til rette for at hun skal få et løft denne sesongen, mener Eckhoff.

- Sterk dame mot dame

Allerede forrige sesong var Froland-jenta likevel ei av hans mest betrodde stafett-jenter, og utviklet egenskaper på 1. etappe som blant annet kan bli gull verdt på VM-stafetten i Holmenkollen.

— Marte har en styrke dame mot dame, noe har vi sett i flere stafetter. Hvis hun tar enda et skritt til, ligger hun godt an med tanke på VM-stafetten, røper landslagstreneren.

Selv bekrefter også Olsbu at hun har tatt mange nye steg, inkludert de liggende seriene på skytebanen.

— Jeg har alltid slitt mest på liggende skyting. Noen ganger skyter jeg veldig bra, andre ganger helt forferdelig. Jeg må bli mer stabil, og per nå ser det ut som jeg er på god vei, sier 24-åringen.

Vil senke skuldrene

I fjor hadde hun en treffprosent på 83. — Skal man hevde seg, må man opp i 90 - slik Tora Berger hadde. Da er man en av verdens beste skyttere, og det er det som er målet, sier sørlendingen.

Slik oppsummerer hun debutsesongen sin på elitelandslaget:

— Alt var veldig annerledes. Plutselig var jeg ikke lenger utfordreren som bare fikk gå verdenscup innimellom. Dessverre fikk jeg aldri til skyting og den fysiske formen samtidig. Jeg tror jeg kommer til å senke skuldrene mine litt mer denne sesongen.

- Blir bedre og bedre

Til tross for at både hun og landslagstreneren mener hun har tatt steg, har ikke sesongoppkjøringen vært helt problemfri.

— Jeg var veldig sliten etter Blink-festivalen i august, og det var mye av grunnen til at jeg ikke gikk Sommer-NM. Derfor fikk jeg heller ikke trent så mye tidlig i høst, men hele oktober har vært veldig bra.

— Hvilke forventninger har du til årets sesong?

— Jeg håper å kjempe om flere topp ti-plasseringer, og på god form til VM. Jeg skal virkelig vise at jeg har noe der å gjøre. Fordelen min er at jeg bare blir bedre og bedre utover i sesongen, og gjerne går mine beste løp mot slutten. Det passer fint i og med at VM i går såpass sent, sier Marte Olsbu.

VM i Holmenkollen arrangeres fra 3. til 13. mars.