— Det er en spennende utfordring. Jeg er glad for henvendelsen fraUiA, og for muligheten til å jobbe med å utvikle universitetet oglandsdelen videre, sier Øystein Djupedal til Fædrelandsvennen.

Dentidligere stortingspolitikeren, statsråden og fylkesmannen skalprimært arbeide med kommunikasjon og samfunnskontakt veduniversitetet, heter det i en pressemelding fra UiA.

— Jeg synes deter veldig spennende å få bruke min erfaring og kompetanse til åvidereutvikle Universitetet i Agder. Det var veldig gledelig å fåforespørselen fra universitetets ledelse, og dette er et arbeid jegvirkelig ser frem til å starte med, sier Øystein Djupedal ipressemeldingen.

Til Fædrelandsvennen sier han at det er politiskefeltet som blir hans hovedoppgave.

— Ønsket fra universitetet er atjeg skal bidra til strategi, forstå politikk og hjelpe med årealiserer universitetets ambisjoner. Det er store prosjekter her,som Sørlandslabben, arbeidet med å utdanne og hjelpe folk utenarbeid, og å styrke den regionale kraften til universitetet.

Politisk

Til Fædrelandsvennen kommenterer avtroppende UiA-rektorTorunn Lauvdal at Øystein Djupedal blir et viktig tilskudd.

— Hanskal selvfølgelig jobbe mye inn mot det politiske miljøet, og detkan han jo, sier hun om den tidligere kunnskapsministeren.

Djupedalskal ha en 80 prosent stilling, og starter i jobben i januar.Lengden på engasjementet er ikke fastsatt.

— Nå starter jeg i etengasjement, og så skal vi se hvordan det blir. Dersom dette skalbli en fast stilling så skal den lyses ut, presiserer Djupedaloverfor Fædrelandsvennen.

— Jeg ba også om 80 prosent stilling, slikat livskabalen skal gå opp. Jeg jobber med Arendalsuka og andreting, og har jobbet to årsverk i året. Med mulighet til å kombineredette, var det en god løsning, sier han.

Erfaring

Både i tiden somkunnskapsminister og fylkesmann har Djupedal hatt nær kontakt meduniversitetet.

— Det var i min statsrådstid at UiA ble akkreditertsom universitet, og det var også i 2007 at vi godkjente avtalen omutbyggingen av Campus Grimstad. Jeg mener at universitetet er densentrale motoren i landsdelen og helt avgjørende for den videreutviklingen. Min familie og jeg trives svært godt på Sørlandet, såjeg ønsker å bidra til fortsatt positiv utvikling i landsdelen,uttaler Djupedal i pressemeldingen.

UiAs påtroppende rektor fra 1.januar, Frank Reichert, ser frem til å starte samarbeidet med dentidligere politikeren.

— Øystein har en lang og spennende erfaring.Hans brede bakgrunn fra både politikk og statsforvaltningen gjør athan vil bli en viktig ressurs for å løfte Universitetet i Agdervidere i positiv retning. Han er en kunnskapsrik og engasjertperson, som jeg er sikker på vil bidra på en god måte til både åsynliggjøre og tydeliggjøre vår sentrale samfunnsrolle.