— Jeg har fått hundrevis av mail og sms, samt blomster og hilsner. Det har vært veldig hyggelig, og de sier det er uforståelig at jeg ikke fikk jobben. Jeg søkte jobb jeg trodde jeg kunne få, og syntes jeg kunne få fortsette med den i et sammenslått Agder-embed, sier Djupedal.

Dagen etter at han tapte kampenom stillingen som fylkesmann for Agder til Stein A. Ytterdahl har alle de positive tilbakemeldingene varmet.

— Forstår du hvorfor du tapte?

— Det tror jeg ikke jeg skal ha noe synspunkt på. Jeg har levd med fireårskontrakter et langt liv, sier han.

Uaktuelt

Åremålskontrakten hans går ut 1. oktober, mens Ytterdahl ikke skal tiltre før 1. januar 2016. Først da er det felles fylkesmannsembedet etablert formelt. Djupedal sier det er helt uaktuelt å fortsette lenger enn kontrakten han har.

Ytterdahl sier i dette i en kommentar:

— Det er i utgangspunktet uproblematisk at Djupedal slutter 1. oktober. Det er lang praksis for bruk av konstituert fylkesmann. Blant annet gjelder det i Vest-Agder nå, hvor Ann-Kristin Olsen egentlig har gått av på pensjon, men er konstituert i stillingen ut året.

— Men kan det ikke oppstå situasjoner hvor avgjørelser om sammeslåingen må tas, som du burde hatt innflytelse på?

— Jeg regner med at jeg blir godt informert. Min oppsigelsestid er tre måneder, og det kan være at jeg begynner å orientere meg i forhold til jobben i forkant av årsskiftet, sier Ytterdahl.

Han sier at det er ønskelig å følge med på samorganiseringen og bli litt kjent i Agder før han tiltrer stillingen. Samtidig sier han at han gjerne vil stå i rådmannsstillingen i Trondheim fram til valget er over i september, for å se at det nye kommunestyret er etablert.