1. Han våknet opp fra heroinoverdose med amputert bein. Nå har Nauy (33) trent seg til toppform for å inspirere andre. Den usminkede beretningen har blitt lest og delt av flere titalls tusen mennesker. Nauy har siden blogget videre for Lokalsporten, blant annet om da han ble kåret til årets forbilde.

2. Jeg var jenta som kunne alle triksene for å slippe unna gym på skolen. En klassisk før-etter-historie, der flekkefjæringen Hilde Sveigenes forteller åpenhjertig om forvandlingen fra å være farlig overvektig og slite med diabetes 2-sykdom til å trene regelmessig flere ganger i uka samt ha et langt sunnere kosthold.

3. Nyttårsraketten gjorde ham blind på ett øye. Nå er han blant landets mest lovende dommere. Kristiansanderen Hussein Al-Kharasani var langt nede etter ulykken som 14-åring, men fikk nytt håp etter å ha utmerket seg som pipeblåser.

Skjermbilde 4

4. 8 tips for å få bedre treningseffekt. Personlig trener Hege Høsteland har blogget flere ganger om trening og kosthold i år, og i dette innlegget retter hun seg mot både nybegynnerne og de mer erfarne.

5. Crossfit har gjort meg sterkere, hurtigere og mer utholdende. Sindre Trondsen ble landskjent da han parodierte . Men kristiansanderen er også en meget seriøs utøver, som bare var få sekunder fra å bli verdens sprekeste brannmann.

6. Hun var overtrent og måtte til lege. Nå er hun klar for EM. Siren Amelia Seiler (16 år da innlegget ble skrevet) er den yngste bloggeren på Lokalsporten. Her skriver hun ærlig om hvordan fikk en fysisk og psykisk smell, og hvordan hun kjempet seg tilbake.

Skjermbilde 7

7. Har fått kjempeboost av EM-gull. Lyngdølen Vibeke Litland har vært innom idretter som turn, ballett, friidrett, klatring og hip-hop dans, men det var først da hun begynte med body fitness som 18-åring at hun begynte å tenke på å stille i konkurranse. Tre år senere vant hun EM-gull.

8. Her slåss familiefaren fra Kristiansand i bur. Ola Pettersen er spydspissen i Sørlandets lille MMA-miljø og beskriver levende hvordan han blant annet gikk ned 30 kilo for å være fit nok til å slåss i bur.

9. Vindbjart-spiller får drømmesjanse. 15-åringen Kjetil Bjørk Isaksen fra Vennesla var den eneste sørlendingen som fikk sjansen da åtte unggutter fra hele Norge ble plukket ut til å delta i et tre uker langt fotballprogram i sommer.

10. Dramatikk før ny Berås-seier. Madelen Berås slet med både influensa og kink i ryggen før hun red inn til sin sjuende seier for sesongen, på hjemmebane med Herr Feinschmecker.

Les også:

Lokalsportens ti på topp - del 2

Lokalsportens ti på topp - del 3

Lokalsportens ti på topp - del 4