Trond Aage Nyhus kjøpte i 2010 rettighetene til merkevaren "Quart". Foto: Tore Andre Baardsen

I slutten av januar skrev Fædrelandsvennen om navnestriden mellom Trond Aage Nyhus og arrangørene bak Q25:Jubileumsfesten. Nyhus kjøpte i 2010 rettigheten til merkevaren «Quart» fra konkursboet til festivalen, og nektet i etterkant å låne ut navnet til sommerens jubileumsfest. Det førte til at arrangementet siden har gått under navnet Q25:Jubileumsfesten.

Nå virker det som om vinden har snudd og at partene har kommet til en enighet. Det vil si at jubileumsfesten nå heter Quart25. — Det er mye hyggeligere å nå være enige, og kunne ønske lykke til med gjennomføringen, sier Trond Aage Nyhus i en pressemelding.

Trond Aage Nyhus kjøpte i 2010 rettighetene til merkevaren "Quart". Foto: Tore Andre Baardsen

Men hva som er årsaken til enigheten står det ingenting om i pressemeldingen. Og når Fædrelandsvennen kontakter bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er svaret kort.— Vi har sammen blitt enige om å ikke si noe mer enn det som står i pressemeldingen.

Og responsen fra Trond Aage Nyhus er den samme.

— Det er ikke noe mer å kommentere fra min side heller, sier Nyhus.

Med rettigheter til å bruke Quart-navnet, fårarrangørene også blant annet tilbake nettsider og Facebook-sider som ble stengt i vinter av Nyhus selv. Det er medarrangør Morten Johansen i MJAS, glad for.

— Det er gledelig å få tilbake disse kanalene, hvor vi for fullt kan bruke Quart-navnets verdi og historie inn mot festivalen, sier Johansen i pressemeldingen.

Quart25 går av stabelen i Bendiksbukta 28. og 29. juni, med artister som LCD Soundsystem, Underworld, Leftfield, Basement Jaxx, Bob Hund og House of Pain på plakaten. 20. juni slippes boka «Quart - Frihetens øyeblikk», som tar for seg festivalens historie fra start til slutt.