GRIMSTAD: I kveld vises siste forestilling av «Nasareeren» i Fjæreheia. Den er nå utsolgt. Siden 5. juli har 8200 mennesker sett forestillingen. Det var omtrent 9500 billetter tilgjengelige fordelt på ti spilledager.

— Det er veldig flott. Det var ikke helt fullt på de første forestillingene, men så kom alle, forteller styreleder i Kastellet Kultursenter, Jan Inge Tungsvik til Fædrelandsvennen.

Ikke ekstraforestillinger

Kastellet Kultursenter, som produserer forestillingen, har fått flere forespørsler om ekstraforestillinger, men opplyser at de ikke har anledning til å sette opp flere.

— Dette er en av de største produksjonene i Fjæreheia noensinne, med 250 aktører på banen for å få gjennomført forestillingen. Skulle vi ha hatt ekstraforestillinger, måtte vi ha planlagt det i forkant, forklarer Tungsvik.

«Nasareeren» ble første gang satt opp i Holvikahallen i 1997, og kom til Fjæreheia i 2000 med Espen Grjotheim i hovedrollen. I år var forestillingen tilbake med samme mann i hovedrollen.

- Sterk avslutning

Fædrelandsvennens scenekritiker, Emil Otto Syvertsen, trillet terningkast 4 på forestillingen, med følgende konklusjon: «Nasareeren i Fjæreheia er et gjensyn med en musikal som nok fenget mer for seksten år siden enn i dag, likevel - en flott opplevelse».

Jan Inge Tungsvik kan fortelle om mange, og sterke reaksjoner fra publikum.

— Responsen har vært helt overveldende. Forestillingen har en sterk avslutning knyttet til flyktningsituasjonen på Europa. Det har gjort sterkt inntrykk på folk, sier han.

«Nasareeren» er den første forestillingen som er produsert etter at Kilden i Kristiansand of Kastellet Kulturhus i Grimstad inngikk formelt samarbeid. Neste år skal Kilden produsere Terje Vigen som musikal i Fjærehia.