Borettslaget Bystranda Aveny har perfekt utsikt til Palmesus når strandfesten går av stabelen i sommer. Men i år vil styret stenge takterrassen og hagen, som er fellesområder i borettslaget.

I et oppslag på borettslaget hjemmeside skriver styret at etter en evaluering av Palmesus 2015 vil styret stenge hagen som ligger mellom blokkene, samt takterrassen når festivalen går av stabelen 1.-2. juli.

Bystranda Aveny består av tre blokker, A-, B— og C-blokka, med adresse Tangen 16, 20, 26, 32, 34 og 42, samt Blokkhusgata 10 og 12. Det er omtrent 150 andelseiere i borettslaget.

Klager fra beboerne

«Atriet (vår hage inkl. alle innfartsveier til hagen) vil bli fysisk stengt, og vi vil kreve at Palmesus stiller vaktmanneskaper til rådighet slik at vi slipper uønsket trafikk inn på vår eiendom. Takterrassen vil bli stengt under arrangementet», skriver styret til beboerne.

Blokkene på Bystranda har prima utsikt til folkefesten på Bystranda. Bildet ble tatt i 2014. Foto: Arkiv

Styret begrunner avstengningen med tanke på sikkerhet, klager fra beboerne, samt «handlinger utført i og på vår eiendom som ikke kan aksepteres».

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med styret i Bystranda Aveny, men styrets leder, Ole Jonny Kåbusland, ønsker ikke å uttale seg om saken i media.

Saken skal behandles av en generalforsamling i mai. Styret skriver at det i god tid før arrangementet vil varsles hva slags begrensninger det vil bli snakk om.

Stiller med vakthold

Festivalsjef Leif Fosselie sier at han har en god dialog med Bystranda Aveny, og at han kjenner til årsakene til hvorfor borettslaget ønsker å stenge takterrassen og hagen.

Festivalsjef Leif Fosselie. Foto: Vegard Nekstad

— Vi vil samarbeide om å gjøre arrangementet best mulig for dem, og vi vil sette inn flere tiltak for å gjøre det best mulig for alle. Slik jeg forstår situasjonen er takterrassen et veldig populært sted under festivalen. Beboere har med seg gjester og ser Palmesus derifra. Det er gøy at de vil få med seg Palmesus, men hva de gjør på egen takterrasse får være opp til dem. - Er det aktuelt for Palmesus å stille med vakthold?

— Vi kan stille med vakthold på bakkeplan for å hindre at uvedkommende kommer inn i hagen, så vil de stille med vakthold på egen terrasse.

- Har dere lignende dialog med de andre blokkene?

— Så vidt jeg vet, er det bare Bystranda Aveny som har løftet fram denne problemstillingen, svarer Leif Fosselie.

Rekordår

Palmesus arrangeres i år for åttende gang. I fjor var det 13.000 besøkende hver dag. I år utvides kapasiteten til 15.000 besøkende hver dag. Blant årets headlinere finner vi blant andre Aurora, Martin Garrix, Axwell & Ingrosso og Robin Schultz.

Tidligere har artister som Kygo, Wyclef Jean, Jason Derulo og Nelly Furtado gjestet Palmesus.

Årets festival er allerede utsolgt.