Steve Aoki har gjort det til en greie å kaste bløtkaker på publikum. Foto: Sondre Steen Holvik
Kygo var ett av de store trekkplasterne. Foto: Sondre Steen Holvik
Charli XCX var den artisten som imponerte anmelder Gunn-Hilde Erstad mest. Foto: Sondre Steen Holvik
Fatboy Slim avsluttet fredagens fest. Foto: Sondre Steen Holvik
Wyclef Jean på hovedscenen under lørdagens konsert. Foto: Sondre Steen Holvik
Noen av publikummerne beskrev Palmesus som Norges svar på Ibiza. Foto: Sondre Steen Holvik
Gabrielle på hovedscenen fredag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik
Highasakite var med på å trekke folk tidlig inn på området fredag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det er hittil tidenes Palmesus! Det har vært to dager med godt vær, god stemning, og relativt få hendelser med tanke på hvor mange mennesker det er her, sier festivalsjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen.

- Hvilken artist imponerte eller overrasket deg mest?

— Det er vanskelig å velge én, men jeg må si at det var veldig gøy med Wyclef Jean.

- Trenger hits

Palmesus er over for i år. Det ble to dager med fest og musikk på Bystranda, med artister som Kygo, Steve Aoki, Fatboy Slim og Wyclef Jean.

Charli XCX var den artisten som imponerte anmelder Gunn-Hilde Erstad mest. Foto: Sondre Steen Holvik

Ifølge Fædrelandsvennens anmelder, Gunn-Hilde Erstad var det Charli XCX som imponerte mest:— Hun var det gøyeste på festivalen. Dessuten var det gøy å se Kygo som har vokst påpass mye på så kort tid.

- Hva syntes du om helheten i programmet?

— Det var variert. Det var noe som ikke fungerte like bra, som Ralph Myerz så sent. De hadde ikke så store hits, og det virker som om publikum trenger det på Palmesus.

13.000 besøkende

I år økte Palmesus kapasiteten med 30 prosent, og til sammen var 13.000 mennesker inne på området hver dag. Publikum har storkost seg. Noen har til og med kalt festivalen for Norges svar på Ibiza.

Også politiets innsatsleder på stedet skryter av avviklingen av arrangementet:

- Vi er veldig fornøyde. Det har vært god kontroll på alt fra arrangørens side, og de har vært godt innenfor kravene med tanke på publikum per kvadratmeter. Det har vært lite bråk og ordensforstyrrelser, sier Øyvind Hægeland til Fædrelandsvennen.

Spesielt for årets Palmesus, er at det kom svært mange publikummere tidlig på dagen. Det har vært en bevisst strategi fra festivalledelsens side som har hatt større artister på hovedscenen tidligere på kvelden.

Kygo var ett av de store trekkplasterne. Foto: Sondre Steen Holvik

Kø for KygoFredag kom det en jevn strøm av tilskuere til, men lørdag ble det kø da «alle» kom for å se Kygo klokka seks. Da sto flere hundre i kø, selv etter konsertstart. Festivalsjef Leif Fosselie sier at de var forberedt på køen:

— Vi informerte gjennom appen vår at man måtte komme tidlig. Men det var tydelig at Kygo var kveldens store trekkplaster. Alle kom kvart på seks for å se ham. Da ble det kø, men det gikk rolig for seg.

Økningen i kapasiteten førte også til at flere festivalgjester slet med å finne overnatting, noe som festivalledelsen prøvde å hjelpe dem med.

Vurderer festivalcamp

Kan det bli festivalcamp neste år?

— Camp og Palmesus hører egentlig ikke sammen, men vi kan vurdere det. Da må vi i så fall sette vårt eget preg på det.

Fatboy Slim avsluttet fredagens fest. Foto: Sondre Steen Holvik

— Er det noe dere vil gjøre annerledes neste år?- Hele Palmesus er tuftet på å utvikle seg, så vi kommer helt sikkert til å gjøre noe annerledes neste år, men det vil jeg ikke si noe om ennå.

- Det ble utsolgt med 13.000 i år. Vurderer dere å flytte Palmesus neste år?

— Nei, for oss så er Palmesus bystranda.

Ifølge Fosselie er det mulig å utvide kapasiteten på Bystranda mot Tangen og mot Aquarama, men det er festivalledelsen usikre på om de ønsker.