Underworld avsluttet festen på Odderøya. Foto: Sondre Steen Holvik
Rune Tengs fra Flying Crap tar av til Underworld på første rad. Foto: Sondre Steen Holvik
Leftfield i Bendiksbukta. Foto: Sondre Steen Holvik
Tommy Tee på scenen på Odden. Foto: Sondre Steen Holvik
Publikum trosset regnet, og Bendiksbukta var full av folk i hvite ponchoer. Foto: Sondre Steen Holvik
Bob hund på scenen i Bendiksbukt. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: Tirsdag og onsdag ble det Quart nok en gang på Odderøya, med LCD Soundsystem, Underworld og Leftfield på toppen av plakaten. Det ble solgt rundt 6500 billetter til begge dagene, altså rundt 3000 hver av dagene.

— Vi hadde håpet på flere. Vi ønsket 4-5.000 hver dag, og satte lista der. Jeg tror folk ble forvirra da Quart-navnet forsvant. Jeg tror det hadde betydning for de siste 1000 billettene. Det ble mer et regionalt arrangement, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen.

Underworld avsluttet festen på Odderøya. Foto: Sondre Steen Holvik

Navnestrid

For det er ingen tvil om at jubelen sto i taket da han annonserte jubileumsfestivalen. Men snart ble nyhetsbildet preget av navnestriden med Trond Aage Nyhus, som satt på rettighetene til navnet. Facebook-siden til Quart25 ble fjernet, og festivalnavnet ble endret til Q25. Det var først rett før festivalen gikk av stabelen det ble klart at Toffen og co fikk bruke Quart-navnet.

Men ifølge Toffen er det ikke bare navnebråket som har skylda for billettsvikten:

Rune Tengs fra Flying Crap tar av til Underworld på første rad. Foto: Sondre Steen Holvik

— Sørlendingene har overrasket meg. De er vant til gratisarrangementer og å få ting i fanget. Det ser man også ellers i landet. Kommer det livekonserter som man må betale for, må man ha Bruce Springsteen på plakaten for å få dem ut.

På fisketur

Vi treffer Gunnufsen når jubileet går mot slutten. Selv om billettsalget ikke ble helt som han hadde håpet på, er han strålende fornøyd med innholdet.

— Ble det den Quart-følelsen du hadde håpet på?

— Jada. Folk har trivdes, og det har vært mange kjentfolk her.

— Og høydepunktet?

— LCD Soundsystem var veldig bra. Jeg trodde jeg hadde stått der i et kvarter og hørt på, men så hadde det gått en time! The Orb var også fantastisk. Det var fet lyd og god groove, svarer han.

Publikum trosset regnet, og Bendiksbukta var full av folk i hvite ponchoer. Foto: Sondre Steen Holvik

Fra scenen tirsdag kunne James Murphy i LCD Soundsystem fortelle at han hadde vært på fisketur tidligere på dagen, og fått to makrell, og de satte tydeligvis pris på servicen, ifølge festivalsjefen.

— De sa at det var den beste back stagen og servicen i verden, forteller han og smiler fornøyd.

Fikk du med deg disse sakene fra Quart25?

Forsinket utstyr

— Sånn bortsett fra litt regn og små forsinkelser ser det ut til at det har gått bra. Har det virkelig det?

— Det skjer jo alltid noe som publikum ikke legger merke til, som at utstyr havner på avveie. Utstyret til Leftfield kom først ti på seks til Kjevik. Hadde det ikke kommet da, hadde det ikke blir noe show.

— Ble du stressa?

— Ikke så veldig. Jeg vet at de er flinke backstage, og at de ordner alt.

Tommy Tee på scenen på Odden. Foto: Sondre Steen Holvik

Og show ble det. Leftfield skulle på 19.40, men ble bare forsinket i 20 minutter. Det spiste litt av tiden til Tommy Tee og gjengen, men ellers gikk konsertplanen etter skjema.

Planer for 2018

Nå følger noen hektiske dager med nedrigg. Så skal Toffen til på neste festival, Skral, som går av stabelen 12. og 13. juli.

— Ble dette ditt siste Quart?

— Ja, for min del er det det, svarer Toffen Gunnufsen.

Tidligere har han røpt at han vil ta det roligere i 2017, men at han har noen planer i 2018. Men noe mer vil han ikke si. Bortsett fra at det blir i Norge, men ikke på Sørlandet.