Bob Hund kommer til Quart og scenen i Bendiksbukta onsdag. Foto: NTB Scanpix

— Quart var en kjendisbonanza, det er det jeg husker best, sier Bob hund-vokalist Thomas Öberg til Fædrelandsvennen. Og mimrer om celebritetene han møtte backstage på Odderøya.

— Jeg traff Julian Casablancas i The Strokes før de var blitt skikkelig «world famous». Han sa at The Strokes aldri skulle spille etter Bob hund, for de hadde stått og sett på energien og digget det de så. Og Beck ga oss 8,9 poeng av 10 mulige etter konserten i 2001. Det var bra, men han mente vi fortsatt hadde 1,1 poeng å gå på, humrer frontfiguren i det svenske bandet, som spiller i Bendiksbukta onsdag.

Svenskene spilte på Quart ved flere anledninger i storhetsperioden og Öberg husker «mye rart»:

— Jeg husker fin natur, men sånn er det jo alltid når man spiller på festival i Norge. Så husker jeg at jeg gikk nedover gågaten i Kristiansand og ble spurt av fire ungdommer om jeg visste hvor man kunne kjøpe dop. Jeg sa at det ante jeg ikke og spurte om jeg virkelig så ut som en som visste hvor man kan kjøpe dop. «Ja», svarte de. Så da kastet jeg solbrillene og gikk og klippet håret, forteller 49-åringen.

Nye låter

Det kommer en ny Bob hund-plate i september og Thomas Öberg lover Quart-publikummet smakebiter derfra.

— Absolutt. Nye låter, gamle låter og det imellom. Hele skiten, sier vokalisten, og forteller at planen er å ha med et kvinnekor på scenen, bestående av uetablerte sangere fra Kristiansand og omegn.

Bandet hadde mange fans i Skandinavia på 90-tallet, men trakk seg tilbake i noen år på 2000-tallet, før de returnerte med nytt album i 2009. Nå er ungdommen i ferd med å oppdage svenskene.

— Vi gjør like mange konserter i Norge nå som vi gjorde i 2001. Det er visst kult å like Bob hund igjen. Og det kommer både voksne som oppdaget oss på 90-tallet og unge folk som nettopp har blitt kjent med oss. Det er veldig stas, sier han.

Spiller tidlig

Sekstetten går etter planen på Quart-scenen allerede 17.30 onsdag. Det har ikke vokalisten noen problemer med.

— Jeg har spilt konserter til alle døgnets tider og det gjør ingen stor forskjell. Det kan være bedre stemning på natten, men når det er lyst blir bandet litt mer skjerpet. Man ser folk i øynene og det gjør noe med konsentrasjonen. Og folk er jo gjerne edru på den tida, det synes jeg er en fordel. Så er det jo slik at de som møter opp på den tida, de er virkelig interesserte. Ingen kommer halv seks ved en feiltagelse, konstaterer Öberg.

- Hva må til for at en konsert blir vellykket for dere?

Thomas Öberg, her fra en konsert på Roskilde-festivalen i 2008. Foto: NTB Scanpix

— Det er et samarbeid med folkemengden. Publikum er alltid i fokus for oss. Hvis publikum er legendarisk, så er konserten legendarisk, selv om bandet bare fungerer sånn helt greit.

Svenskene har unektelig utviklet en musikalsk identitet, en skranglete og fengende sound som låter umiskjennelig som dem, nærmest uansett hva de gjør. En positiv ting, mener Öberg.

— Noen ting slår aldri feil. Kleopatra har stor nese og Bob hund låter som Bob hund. Det er vår skjebne, og det fungerer bra, sier han.