KRISTIANSAND: På Cultivas styremøte i dag fortalte Erling Valvik, administrerende direktør i Cultiva, styret om planene om å offentliggjøre den omtalte presentasjonen som ble utarbeidet av Oxford Research.

Presentasjonen vil bli gitt tirsdag 21. juni klokken 10.00. Det har blitt rettet sterk kritikk mot Cultiva etter at stiftelsens nye strategi ble offentliggjort. I strategidokumentet for 2011-2022 heter det: «Stiftelsen vil bruke hovedtyngden av sine midler på barn og unge». 87 kulturaktører har gått sammen om et opprop som en protest mot den nye strategien. Les oppropet her.

Uenighet om støtte

Det er 41 søknader som har blitt behandlet av administrasjonen i Cultiva. I administrasjonens forslag til vedtak går det fram at kun én søknad innvilges.

De øvrige søknadene anbefales å gi avslag, flere av dem fordi de ikke er i tråd med stiftelsens nye strategi.

Øystein Lønn liker dårlig at så mange søknader faller utenfor den nye strategien. Han skulle gjerne sett at flere av prosjektene kunne få støtte.

— Spesielt de søknadene som har med film å gjøre. Det er synd at disse blir oversett, det er et voksende filmmiljø i byen, sier Lønn.

Styreleder Ansgar Gabrielsen har åpnet for at styret kan vurdere å se bort ifra den nye strategien når disse søknadene behandles, men ønsker en dialog om dette i styret.

Vedtak er derfor utsatt til etter lunsj.