OSLO (fvn.no): Det er nå 22 kamper siden Start sist vant en seriekamp. Søndag ble det nok et tap, 0-2 borte mot Vålerenga. Deshorn Brown ble tungen på vektskåla da han scoret kampens to mål.

— En veldig god følelse. Vi fikk de tre poengene, men vi har fortsatt mye å jobbe med, sier matchvinner Brown til TV 2 etter kampen.

Kom under tidlig

Start skulle ha en litt mer defensiv tilnærming på kampen mot Vålerenga, for å snøre igjen bakover. Den planen gikk fort i vasken da Deshorn Brown ble spilt gjennom allerede etter seks minutter. VIF-angriperen lå mellom Start-stopperne Tapio Heikkilä og Rolf Daniel Vikstøl, og parkerte dem fullstendig. Brown rundet keeper Håkon Opdal før han satt ballen i det tomme buret.

— Det er kjipt at det glipper så tidlig, for det er det eneste de skaper i 1. omgang. Jeg synes vi var bedre enn Vålerenga, jeg synes vi spilte bedre fotball enn Vålerenga. Vi klarte å etablere noe spill på deres halvdel, men vi skapte ikke det store selv også, sier Start-keeper Håkon Opdal.

Start kom bedre med etter scoringen, og fikk en gigantsjanse til å utligne midtveis i omgangen. Sørlendingene rullet opp på venstresiden og Espen Børufsen slo inn foran mål. Robert Sandnes fikk stå helt umarkert på lengste stolpe, men keeper Aslak Falch gjorde en god redning på headingen fra Starts kantspiller.

De blåkledde på Ullevaal trodde Brown la på til 2-0 etter en innøvd frisparkvariant ti minutter før pause, men linjedommeren hadde vinket for offside.

Brown ble tomålsscorer

Start klarte ikke å bygge noe videre på en grei 1. omgang, og skapte ingenting etter hvilen. Kampen så lenge ut til å gå mot en 1-0-seier, men i kampens siste ordinære spilleminutt ble Brown tomålsscorer.

Etter et pent pasningsspill langs venstresiden fikk Brown ballen inne i 16-meteren. Start-spillerne slet med å komme opp i press og Vålerenga-spissen fikk skutt. Håkon Opdal fikk en hånd på skuddet, men ikke nok til å hindre ballen fra å treffe nettmaskene.

Dermed gikk Start på sitt fjerde tap for sesongen. De har ennå ikke vunnet en kamp siden 4. juli i fjor da de sto Stabæk 4-1 – det er 22 kamper siden.

Neste søndag, 1. mai, tar Start imot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena.