Strømmen – Åsane 0–0

Etter tapet mot Ranheim på hjemmebane forrige runde, var det viktig for Åsane å ta poeng mot Strømmen søndag.

Men statistikken mot hjemmelaget var ikke på Åsane sin side før kampen. Begge kampene i fjor endte med seier til Strømmen, og i tillegg gikk vertene seirende ut på La Manga i vinter. Det smakte derfor godt med poeng for Kjetil Knutsen og hans menn.

— At vi reiser hjem etter å ha holdt nullen og fått ett poeng er utrolig mye bedre enn null poeng, sier treneren og legger til

— Det er viktig å komme tilbake etter tapet sist og ta poeng her. Å bryte den sirkelen med en gang klarte vi ikke i fjor. Når vi først tapte så vant vi ikke på uendelig lenge.

Solid defensivt

En av grunnene til seieren var keeper Eirik Østgaard. Først fikk han hånden på et frispark fra Thor Lange, som skrudde seg mot krysset. Før han litt senere stoppet Ulrich Ness som kom alene gjennom.

— Han har vært god for oss, det er det ingen tvil om. Men det at vi har sluppet inn ett mål på fire kamper, og har holdt nullen i en cupkamp, viser at hele laget jobber bra for tiden.

For laget jobber solid bakover. Treneren trekker frem prosjektet "Protect the box" som avgjørende for de få baklengsmålene.

— Prosjektet har vært et av våre prioriterte områder, og noe vi har jobbet mye med. Det handler om hvordan vi skal håndtere ulike posisjoner, og få minst mulig baller inn i boksen, sier treneren.

- Fått en OK start

Det ble en tøff kamp, og Strømmen minnet mye om Ranheim. Åsane slet med å bryte motstanderen ned, men Knutsen er fornøyd med at også hans lag, er blitt vanskelig å bryte ned. Nå håper han at økende selvtillit kan bidra til det offensive også.

— Vi har fått en OK start vil jeg si. Men jeg føler vi har litt å gå på i det offensive. Forhåpentlig spiller vi på oss selvtillit. Når vi får spilt mer sammen, så ser vi forhåpentlig en forbedring i det offensive spillet. Så jeg håper at vi ser et sprudlende offensivt lag, og et godt organisert defensivt lag fremover.

Blitt mentalt sterkere

I fjor fikk laget en strålende start på sesongen, men gikk som kjent på en kjempesmell etter hvert. Men nå har laget blitt ett år eldre, og mentalt stiller de kanskje sterkere.

— Jeg håper jo det. Vi har hatt flere prosesser i gruppen, og blitt ett år eldre. Maratonløpet har nettopp startet, vi har løpt en kilometer av 4,2 mil. Så vi skal ikke konkludere, men det er det vi håper og tror, sier treneren.