COLOR LINE STADION: Det sliter keeper Gudmund Kongshavn med å forklare.

– Fotball er utrolig rart. I de første kampen slapp vi ikke til så mange muligheter og framsto solide. I dag var vi alt annet enn det. Det er utrolig merkelig, men det var ett eller annet vi gjorde bedre da enn nå. Det er helt åpenbart, sier han.

Totalt har TIL nå sluppet inn 13 mål på syv kamper – det er verst i eliteserien. Og laget er nå på kvalikplassen på tabellen. En positiv start med uavgjort borte mot Odd og Molde – samt seier hjemme mot Godset – er smuldret bort.

– Vi står og sover

Bård Flovik kommenterer forsvarsarbeidet slik.

– Vi kan jo ta det siste (baklengsmålet) først. Det er symptomatisk. En er skadet og vi står og sover. Vi henger ikke med på en langpasning som går 60 meter. Det er utilgivelig i et forsvarsspill at man slipper inn slike mål, sier Flovik.

Og fortsetter:

– På andre mål avklarerer vi ikke ordenlig i boksen, det blir ”pingpong” og ender opp ute på siden og det blir scoring. Det er lite resolutt og skyldes ikke bare organisering, men kvalitet i hvordan situasjonene skal løses. Det er på det andre og siste målet det er strukturutfordringer.

TIL tapte sin tredje kamp på rad i eliteserien. Flovik tar ansvar for at laget fremsto tafatt i kveld.

– Jeg er veldig lei meg for at gruppa ikke klarer å være stabile i disse tingene, og det er mitt ansvar å få de stabile. Er det noe vi har vært gode på, så er det å ha et samlet trykk i ting. Vi har fått juling over lang tid. Det tyder på at når vi får litt småmotgang, så står vi ikke helt imot, sier Flovik.

Enda en dødball

Det første målet mot Aalesund kom etter en corner. Rosenborgs vinnermål på Alfheim i midtuka kom også etter corner. Også Vålerenga scoret på dødball mot ”Gutan” i 4-0-seieren på Ullevaal.

– Det er selvfølgelig ikke bra nok. Han (Boli) fikk gå opp helt alene. Jeg trodde jeg skulle klare å ta den, men den gikk via en som sto rett foran meg (Mos), sier Kongshavn om 1-0-scoringen i dag.

– Det var kanskje hands?

– Mos er en luring, han. Det er ekstremt irriterende. Dødballer er veldig ofte det som avgjør kamper, men vi kan ikke skylde på det i dag når det blir så mange mål, sier Kongshavn.