Tromsø virket lenge å ha god kontroll borte mot Aalesund, før det plutselig raknet fullstendig i minuttene før og etter pause.

— Jeg synes vi henger godt med i første omgang. AaFK er imidlertid effektive, og scorer to mål på tre sjanser, sier Tromsøs trener Bård Flovik.

Les også:

Merkelig kamp

AaFKs effektivitet fortsatte rett etter pause, da hjemmelaget puttet tre nye mål før det var spilt sju minutter av andre omgang.

— I pausen har vi naturlig nok tro på at vi kan gå ut og snu dette, spesielt ut i fra det vi viste i første omgang. Men så plutselig så slipper vi inn mål på alt. Det var en veldig merkelig fotballkamp, sier Flovik.

— Og vi er skyld i det selv. Vi gir bort mange mål på personlige feil. Enten ved at vi ikke greier å klarere skikkelig eller at vi gjør dårlige vurderinger med ballen når vi er i ubalanse og får brudd i mot oss. Samtidig så er AaFK gode og effektive når først sjansen byr seg, sier Flovik.

Største tap

Med 0-6 tangerte Tromsø sitt største tap i eliteserien.

— Å tape 6-0 er utrolig stygt. Det sårer stoltheten vår, i hele spillergruppa og i hele TIL. Men desto viktigere er det å stå sammen og se framover. Vi har tapt, og det er ille. Men vi er bare i serierunde sju, og vi henger med på tabellen.