AaFK har slitt med å finne nettmaskene i innledningen på sesongen, og hadde kun scoret fire mål på seks kamper før møtet med Tromsø i Ålesund. Et oppgjør det ikke akkurat luktet målfest av på forhånd. På de fire siste kampene mellom lagene var det kun scoret tre mål til sammen. Men i dag kom altså alt på en gang, og alt til hjemmelaget.

— Det meste stemte i dag. Det var rett og slett en magisk aften på Color Line Stadion, sier AaFKs trener Trond Fredriksen, som innrømmer at dette er det det beste laget hans har gjort i hans tid som sjef.

Beste kampen

— Ja, resultatmessig, men også spillemessig er nok dette det beste vi har gjort. Jeg synes vi var konsentrerte og spilte fantastisk godt defensivt fra start, og utover i kampen gjør vi også veldig mye bra offensivt. Vi tør å spille ball, og utnytter rommene vi får offensivt, ikke minst på kantene der vi doblet opp med backene og skapte overtall, sier en smørblid Fredriksen.

AAFK-TRENER: Trond Fredriksen. Foto: Digitalsport

Og med duoen Franck Boli og Mos Abdallaoue på topp, hadde AaFK giftige spisser som kunne omsette godt spill i scoringer. Spesielt Abdellaoue viste goalgetteregnskaper med sine tre scoringer.— Jeg synes de (Boli og Mos) fungerte veldig godt mot Lillestrøm sist. Og det fungerte nærmest perfekt i dag. Mos lever for å score mål, og det var godt for han at det løsnet skikkelig, sier Fredriksen.

Mos fast på laget?

Samarbeidet mellom Boli og Mos virket spennende allerede i treningskampene i vinter, men i serien har de slitt med å få tillit sammen i AaFK-angrepet. Boli har som regel blitt valgt som enslig spiss, med Mos stort sett på benken.

— Det har vært begrunnet med balansen i laget. Vi har ikke helt turt å spille med to rene spisser. Mulig vi må tenke annerledes framover, smiler Fredriksen.

– Så da fortsetter du med Mos og Boli også borte mot Molde i neste seriekamp?

— Jeg har ikke tenkt ett sekund på Molde. Nå har vi Herd i cupen først på onsdag og så får vi se, sier en hemmelighetsfull AaFK-trener.

Med 6-0 tangerte AaFK sitt beste resultat i eliteserien. Tidligere har de slått Lillestrøm 7-1.