Etter 30 egentlig ganske kjedelige minutter på Color Line stadion, der Aalesund hadde et visst overtak uten å skape sjanser, tok det skikkelig fyr etter at AaFK fikk en corner.

Den svinget Mikkel Kirkeskov inn i feltet. Franck Boli gikk opp helt uforstyrret og headet mot mål, der Mustafa Abdellaoue styrte den videre i mål med skuldra og til 1-0.

Dermed ga han Aalesund et perfekt utgangspunkt for resten av kampen.

Det utgangspunktet ble enda bedre fire minutter før pause. Et langt Aalesund-angrep endte hos Kirkeskov på venstrekanten, som fant Franck Boli på veg inn i feltet. Et knallhardt innlegg ble styrt perfekt i nota til 2-0 til full jubel fra Aalesund-supporterne.

Magiske åpningsminutter

AaFKs gode avslutning på førsteomgang var likevel bare et svakt forvarsel på hva som var i vente i andreomgang.

Da føk AaFK enkelt og greit ut som en rakett fra startblokkene. I løpet av fem minutter gikk Aalesund fra en 2-0-ledelse til å lede hele 5-0!

Omtrent før publikum hadde fått satt seg dro Vebjørn Hoff seg fri i feltet og banket inn 3-0. To minutter senere sleivet Peter Orry Larsen ballen inn i feltet. Der dukket målkåte Mos opp og styrte inn 4-0.

Fire minutter senere sjokkerte Aalesund hjemmepublikummet på nytt. Aalesund kom seg fri i feltet igjen, og inne i feltet kunne Franck Boli og Mustafa Abdellaoue nærmest småkrangle om hvem som skulle få banke ballen mot mål. Det ble Mos — som dermed fikk sitt tredje mål for kvelden allerede etter 52 minutter.

Innbytter avsluttet Tromsø-slakten

I løpet av ni minutter - førsteomgangen inkludert - banket Aalesund med andre ord inn hele fire mål på et stakkars Tromsø-lag!

I denne perioden hadde Aalesund gjestene virkelig på gaffelen, men - kanskje litt naturlig - klarte ikke Aalesund å holde oppe trøkket.

Dermed lot Trond Fredriksen lot karer som Marlinho, Aron Thrandarson og Edwin Gyasi slippe til utover i kampen.

Kampen virket relativt kjørt for begge parter, men litt ut av ingenting tok kampen seg opp igjen de siste ti minuttene.

Åtte minutter før slutt fikk innbytter Aron Thrandarson æren av å fullføre Tromsø-slakten da han enkelt satte inn 6-0. På overtid kunne Mos satt inn sitt fjerde, men 6-0 smaker nok uansett mer enn godt nok for den tidligere Tromsø-spissen.

Dermed var det altså Aron Thrandarson fullførte AaFKs vanvittige festaften på Color Line stadion, til et oppgjør som bare hadde solgt 5215 billetter. Dessverre - for AaFKs del - var langt i fra så mange faktisk tilstede og fikk med seg nedsablingen av Tromsø.