AALESUND — BRANN 1-2

Ålesund (BT): Azar Karadas gjorde det igjen. Åtte minutter før slutt ble han satt på banen. Syv minutter før slutt hadde han scoret.

Superreserven som har vært Brann-helt i tre perioder. Og ble det nok en gang mot Aalesund.

Karadas-målet kom etter en klassisk brytekamp. John Arne Riise - en annen veteran - markerte ham etter beste evne. Men nærmest liggende på magen, med Riise på ryggen, greide Karadas å sette hodet til ballen. Det var nok til å gi Brann årets første seier.

Sportssjef Rune Soltvedt ble i fjor høst spøkefullt truet med juling av Karadas, som ennå ikke hadde fått tilbud om ny Brann-kontrakt.

— Jeg våget ikke annet enn å forlenge med ham! Han er sterk og god og en enorm ressurs for oss, sier Soltvedt, som fikk Karadas' signatur like over nyttår.

Forventer store ting

Sportssjefen sier han fikk frysninger da Karadas avgjorde kampen for Brann søndag.

— Det Azar gjorde mot Aalesund har han gjort før. Du kan ikke forvente det hver gang, men når han entrer banen følger det med en forventning. Spesielt når du har corner og momentum i kampen, sier Soltvedt.

Sivert Heltne Nilsen har ennå ikke tapt med Brann, etter at han kom til klubben sist sommer. Azar Karadas skal ha sin del av æren for det.

— Azar er et kraftverk. Å ha ham i bakhånd er en vanvittig styrke for laget, sier Nilsen.

Han mener Karadas gjør arbeidsforholdene enkle for midtbanen.

— Det er veldig deilig for oss å bare kunne spille ballen opp, nesten i blinde, og vite at Azar er der med energien og kraften sin. Ingen andre på banen er i nærheten av ham på de områdene. Det gir oss litt trygghet, sier Nilsen.

- For en legende!

Remi Johansen scoret Branns første mål i Ålesund. Han smilte nesten bredere da han ble spurt om Karadas enn da temaet var hans egen scoring.

— Herregud for en legende! Han er så god i luften. Jeg tror alle unner ham dette, for han er en veldig fin fyr. Hva skal man si? Han er så massiv, den fyren der, sier Johansen.

Brann-back Ruben Kristiansen sier Karadas gjorde akkurat det laget håpet han skulle gjøre.

— Noen har sammenlignet ham med en tegneseriespiller, en sånn som alltid kommer inn og scorer når det gjelder?

— Ja, jeg er faktisk helt enig. Han viser hvor viktig han er. Vi må nesten finne et Sleivdal-navn til ham, sier Kristiansen og sikter til den humoristiske Boing-serien.

Huseklepp: — Ingen bedre i luften

Erik Huseklepp har spilt mange år sammen med Karadas, og sier lagkameraten har en ekstremkvalitet.

— Trenger vi en scoring, kan han komme inn og gi oss en annen dimensjon på topp. Azar fortjener dette. Han jobber knallhardt på trening hver dag og er et fantastisk våpen å ha.

- Finnes det en bedre hodespiller i Norge enn Karadas?

— Nei, når Azar bestemmer seg, så er det ikke et menneske i Norge som slår ham i luften.

Mot Aalesund var Karadas til og med best i hodespillet helt nede ved bakken...

Husker du? Se video fra da Azar Karadas ble Brann-spiller for andre gang. Det skjedde i 2007 og sesongen endte med seriegull.

  • Doddo er nådeløs i ny podkast: Deyver Vega må inn på laget! Hør podkasten i iTunes her. Eller klikk på play-knappen i vinduet under: