May Northug har latt seg intervjue av svenske Aftonbladet. I intervjuet forteller hun om hennes følelser rundt fyllekjøringen, at hun noen ganger ber sønnen roe ned sin hets mot andre, og at hun er forberedt på at sønnen kan få en tøff velkomst i Falun-VM.

– Jeg håper ikke det, men kanskje har han lagt opp til det selv, sier May Northug til Aftonbladet.

— Hele verden raste sammen

Biografien om Petter Northug slippes i Sverige i dag.

– Man blir kjent med ham på en annen måte. Enkelte som har lest boken sier at de får et annet inntrykk enn hva de har fått gjennom media, sier May.

Moren snakker ut om sønnens fyllekjøring 4. mai.

– Det var veldig vanskelig når det skjedde. Det var som om hele verden raste sammen. Jeg var på jobb da jeg fikk høre om det. Jeg visste tidlig at det var Petter. Men det var vanskelig. Jeg var som i en boble, sier hun.

– Jeg vet ikke, men jeg var ikke sint på ham. Jeg begynte mer å tenke over hvilket liv han levde. At han har ofret alt for å gå på ski. Han har forsaket mye, og jeg forsøkte mer å forstå hva han har gått igjennom med media rundt seg hele tiden, sier moren.

Har aldri beklaget

Hun tar selvsagt sterk avstand fra fyllekjøringen.

– Alle kan gjøre feil og han har fått dobbelt opp siden alle i media har skrevet om det. Mange kjører i fylla, men det står aldri om det i media. Det føles litt urettferdig. Han vet at han er en kjendis og har flere ganger beklaget det som skjedde. Han kan ikke gjøre så mye mer. Det gikk bra, og det er klart at det har jeg tenkt mye på: De hadde flaks at det ikke var noen som mistet livet. Det tenker jeg ofe på, sier May Northug.

Hun forteller at Petter ikke har bedt foreldrene om unnskyldning.

– Nei, han har ikke det. Men jeg så det på kroppsspråket hans at han hadde dårlig samvittighet og følte at han hadde sviktet oss. Petter er en følelsesperson og vil ingen noe vondt, sier May Northug.

Under NM i helgen viste Northug for alvor at han blir å regne med under VM i Falun. Rykket, kommentarene og arrogansen var slik den pleier å være når det fysiske er på plass.