På vanlig vis var Petter Northug en pest og en plage for konkurrentene på veien inn til NM-gull og kongepokal. Han dro ikke en eneste meter, og prøvde etter beste evne å bremse farten i de bratte bakkene på Røros.

Skrøt av høye blodverdier

Nå avslører Niklas Dyrhaug at Northug ikke nøyer seg med det. Kjeften går konstant på skikongen.

— At han vaser rundt på det viset er vi vante med, så det var ikke noe nytt. Men i dag var han også ivrig i praten og forsøkte å psyke ut folk, sier Dyrhaug til adressa.no.

- Hva snakket Northug om da?

— Han skrøt av hemoglobinverdiene sine, siden han kom rett fra høyden, sier Dyrhaug.

— Det må du ikke fortelle om, da blir det bare styr, skyter Didrik Tønseth inn fra sida.

— Nei, det må Petter tåle at vi snakker om. Han snakket også at det var relativt lett å henge med. Jeg så bak da Petter kom med den meldinga, og la merke til at sikkelet hang på haka til han ved siden av da, gliser Dyrhaug.

Ble lei

Dyrhaug hevder at han ikke lot seg vippe av pinnen av Northugs ablegøyer i feltet – tvert i mot lot han seg underholde av at det smeller noen meldinger. Men Didrik Tønseth innrømmer at det holdt hardt undervegs.

— Jeg blir lei av praten hans. Når du er presset, får du veldig kort lunte. Førsterunden gikk greit. Da tåler jeg det meste. Men når han la seg foran meg og sperret etter 25 kilometer, da var det ikke langt unna at det smalt. Men det er Petter. Det er sånn han er. Hadde det derimot vært en ”søring”, hadde det svartnet for meg, sier han.

Det de begge er helt enige om, er at det er svært lite lønnsomt å prøve å ta igjen på skikongen.

— Det dummeste du kan gjøre, er å prøve å ta igjen. Da fyrer vi han opp og gir han ekstra motivasjon.