BRØT: Martin Johnsrud Sundby (t.h.) hadde ingen god dag på jobben og brøt 30-kilometeren på Røros lørdag. Foto: NTB Scanpix
BRØT: Martin Johnsrud Sundby (t.h.) hadde ingen god dag på jobben og brøt 30-kilometeren på Røros lørdag. Foto: NTB Scanpix

RØROS/OSLO: Martin Johnsrud Sundby ga seg etter halvgått løp under 30-kilometeren i NM lørdag.

Etter 15 kilometer i klassisk stil skulle løperne inn og skifte til skøyteski. Da lå Johnsrud Sundby 17 sekunder bak teten. TV-bildene viste en Johnsrud Sundby som ikke så spesielt interessert ut.

Følte seg råtten

Og det ble bekreftet like etter. For da hadde 30-åringen tatt av seg skiene og forsvant ut av løypa. Før han fporlot stadion snakket han med NRK.

Martin Johnsrud Sundby, til høyre i bildet, på start på lørdagens 30 kilometer i NM. Foto: NTB Scanpix

— Det var litt som jeg fryktet. Jeg har kjent meg råtten den siste uken. Jeg gidder ikke surre rundt her med dårlige bein og dårlig kropp. Jeg følte meg ikke pigg, så det var smart å gi seg. - Er det grunn til å være bekymret?

— Jeg er bekymret, sa Johnsrud Sundby til kanalen.

Landslagssjef Trond Nystad snakket med Norges beste løper denne sesongen før han forlot 30-kilometeren.

— Han hadde tunge bein, dårlig pust, de vanlige tingene når man har en dårlig dag. Ingenting stemte, og da bestemte han seg for å gi seg. Men hva som ligger bak vet jeg ikke, sier Nystad til NRK.

Nystad: - Ikke krise

Før start sa Johnsrud Sundby at han nesten hadde trent seg i senk før NM. Etter noen rolige dager etter Tour de Ski har han gradvis gitt gass igjen. Den siste uken har han kjørt på for fullt. Det fikk han trolig betale for.

— Han har tråkket på pedalen skikkelig, men det er ikke noe krise. Vårt mål er VM. Og etter en joggetur nå får vi se hvordan han føler seg. Han skal egentlig gå stafett i morgen, men vi får se. Vi skal på samling etter NM, han har god tid til å pleie seg, fortsetter Nystad.

Til NRK sa Nystad at han ikke kunne utelukke at han også hadde dårlige ski.

— Om han brygger på noe sykdom vet jeg ikke. Det har vi heldigvis leger som kan si noe om.