Tyske Eric Frenzel gikk et solid langrenn og vant onsdagens verdenscuprenn i kombinert i Trondheim. Jørgen Graabak tok tredjeplassen.

Japanske Akito Watabe er i storform i hoppbakken og gikk først ut i langrennet i Granåsen. Forspranget til Frenzel på 27 sekunder ble imidlertid altfor lite, og etter bare få kilometer var tyskeren à jour.

I avslutningen hadde verdenscuplederen små problemer med å avgjøre duellen mot Watabe. I mål skilte det de to 15,9 sekunder.

Håvard Klemetsen var best av de norske etter hopprennet med tredjeplass, men i langrennet ble veteranen fra Kautokeino innhentet av mange løpere. Blant dem var lagkamerat Jørgen Graabak, som igjen gikk et meget solid langrenn.

Tirsdag tok 24-åringen sesongens første verdenscupseier.

Graabak var ett minutt og 46 sekunder bak teten etter onsdagens hopprenn, men hadde drøyt midtveis på 10-kilometeren gått seg inn i pallkampen. I avslutningen kvittet han seg med konkurrentene og sikret seg tredjeplassen. I mål var han slått med 57,8 sekunder av Frenzel.

Jan Schmid ble nummer seks, mens Klemetsen endte som nummer sju.

For kombinertkometen Jarl Magnus Riiber endte onsdagens renn i skuffelse. 18-åringen landet nest lengst ned i bakken av samtlige, men måtte over ende etter at den ene bindingen tilsynelatende løste ut i landingsøyeblikket.

Dermed var konkurransen delvis ødelagt for mannen som også ramlet i det kombinerte hopprennet i Granåsen for ett år siden. Riiber gikk ut i langrennssporet hele ett minutt og 41 sekunder bak ledende Watabe, og der ble det etter hvert også tungt.

Til slutt endte 18-åringen som nummer 12. (©NTB)