I disse dager kjemper Magnus Carlsen mot resten av sjakkeliten i London Chess Classic, men nå er han også i selskap med stjerner fra andre idretter.

I en reklamekampanje for Porsche 911 stiller Carlsen opp sammen med tennisstjernen Maria Sharapova og bokseikonet Muhammad Ali. Sistnevnte spilles av skuespillere som gikk gjennom en fem ukers treningsleir for å mestre rollen.

Carlsen har selv ikke lappen, men blir nå altså del av en reklame som skal selge biler. Reklamefilmen «Compete» handler om å vinne over seg selv.

I filmen bokser Ali mot seg selv, Sjarapova spiller tennis mot seg selv og Carlsen spiller sjakk mot seg selv.

  • Se reklamefilmen nederst i saken

Reklamefilmen vil bli vist på nett, på TV og på kinoer i USA og Europa.

— Ung og briljant

— Hans intellektuelle fortreffelighet - hjerne mot hjerne - er like begeistrende for Porsche og bilkjører som to atleter. Han er interessant fordi han er verdensmester, han er ung og briljant og han er et nådeløst konkurransemenneske, sier Marshall Ross i Porsches reklamebyrå Cramer-Krasselt, ifølge Marketing Daily.

- Verdens beste sjakkspiller må ha fokus på å bli en endra bedre utgave av seg selv, veldig parallelt med utfordringen Porsches ingeniører har når de skal utvikle en ny 911. Analogien fungerer godt, og det er fantastisk at Porsche sentralt har valgt å bruke Magnus, sier administrerende direktør Morten Scheel i Porsche i en pressemelding.

Manageren: — Stolt

Carlsen har tidligere vært del av reklamefilmer for G-Star, og manager Espen Agdestein har forklart at det er viktig å assosieres med kvalitetsmerker.

— Jeg er stolt av at Porsche, som er et av verdens mest prestisjefylte bilmerker, velger å bruke Magnus i markedsføringen av deres nye 911.Porsche 911 er et ikon og jeg synes filmen er helt suveren, sier Agdestein.

Carlsen har så langt spilt remis i samtlige partier i London Chess Classic. Den dobbelte verdensmesteren har et halvt poeng opp til teten. Torsdag spiller Magnus Carlsen med svarte brikker mot Anish Giri. Turneringen avsluttes søndag.

Se reklamefilmen her: