Norwegians første nye langdistansefly av typen Boeing 787 lander for første gang i Norge førstkommende søndag.

Det er datoen Norwegian selv opererer med, men informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen tør ikke love noe bastant.

Derfor tar han fremdeles et lite forbehold:

— Hvis Boeing leverer som lovet, vil vår første 787 lande i Oslo 30. juni. Vi er mer enn klare for å sette flyet i trafikk nå, sier han til Aftenposten.

Alle Boeing 787-fly, som også kalles Dreamliner, ble satt på bakken i januar på grunn av problemer med batterisystemet. Nå er flytypen "friskmeldt".

To til

Det nye flyet, som Norwegian har sikret seg åtte av foreløpig, skal først testes ut på noen av selskapets Europa-ruter før den settes i ordinær langrutetrafikk til New York og Bangkok i løpet av august.Rutene i Europa hvor Dreamlineren blir testet ut på blir Nice, London, Alicante, Barcelona og Málaga.

Problemene har ført til at Norwegian tar i bruk sine nye fly to måneder forsinket.

Etter planen skal Norwegian få ytterligere to eksemplarer av den nye flytypen i løpet av inneværende år. Når disse er klar vil selskapet samtidig avslutte den nåværende leieavtalen med det portugisiske leasingselskapet Hi Fly som hittil har stått for langdistanseproduksjonen.

Nye problemer

Mens Norwegian står klar for å ta imot sin første Dreamliner, melder det amerikanske flyselskapet United Airlines om stadig problemer med sine fly.

I forrige uke måtte to av Dreamlinerne avbryte sin transatlantiske flytur på grunn av feil med oljetrykket.

Et tredje fly måtte søndag returnere til flyplassen på grunn av problem med bremsene.

United Airlines-flyet var på vei fra Houston til Denver da det måtte returnere, ifølge talskvinne Yvonne Leach i Boeing.