Japan Airlines skulle brukt en 787 på en flyvning mellom Tokyo og Beijing sist søndag, men måtte erstatte maskinen med en 767 etter at det ble funnet feil på en trykksensor i batteriene som nettopp er modifisert, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Alle 787 har stått på bakken i tre måneder etter at det ble oppdaget feil på batteriet i to utgaver av Boeings sterkt forsinkede prestisjeprosjekt, Dreamliner 787. Boeing 787 er flytypen Norwegian skal bruke på sine langdistanseruter, først mellom Norden og USA og Thailand. Det norske flyselskapet startet opp langdistansesatsningen torsdag i forrige uke, men da med innleide Airbus A340-300, siden Boeing 787 er forsinket.

Dekket til luftekanal

For et par uker siden ble flyet igjen godkjent for trafikk, etter at batteriene ble utbedret. Deretter har flesteparten av de åtte flyselskapene som så langt har flyet i flåten, begynt å gjenoppta trafikken med 787.

Årsaken til det nye problemet med trykksensoren skal være at en luftekanal i batteripakken ble tildekket da batteriet ble modifisert.At flyet nok en gang utsettes for problemer, kan stikke kjepper i hjulene for flyselskapenes forsøk på å berolige bekymrede passasjerer, melder Reuters.