SV-politiker Bård Vegar Solhjell er fra før kjent for sin kjærlighet til sjakk. I 2014 utga han boken "Sjakk — ei kjærlighetshistorie". Denne helgen ble det klart at han får en plass i styret i Norges Sjakkforbund.

Første jobb: Å få inn sjakk som en del av grunnskolen.

— Det er ikke vedtatt, men noe jeg jobber med. Du kan godt si det blir min første oppgave i styret, sier Solhjell om forslaget som tidligere også har blitt frontet av Magnus Carlsen og legenden Garry Kasparov.

- Uforløst potensial

Solhjell utelukker ikke at jobben som politikker har hatt betydning for vervet, men mener han hadde endt opp i styret uansett. Han håper å kunne bidra med idrettspolitiske spørsmål. Men første jobb er å spre sjakk til skolene.

— Det er ganske mange land som har gjort omfattende arbeid med å bruke sjakk som undervisning. Det kan hjelpe på konsentrasjonen og evnen til logisk tenkning. Det er ikke sånn at skolen skal ha ansvar for å lære alle barn sjakk, men jeg tror sjakk kan være noe som kan bidra til bedre læring, sier SV-politikeren.

Verdens beste sjakkspiller kommer fra Norge. Politikeren mener likevel at det gjenstår mye på interessen.

— Det er en stor, stor idrett globalt, en av de største. Sammenligner du med andre land i Europa er den likevel ganske liten i Norge. Siden vi nå har en stjerne som Magnus Carlsen, har vi et uforløst potensial, sier han.

Store endringer i styret

Solhjell, som regnes som en habil spiller, var ikke den eneste endringen som ble gjort i styret.

Bjørn Salvesen ble i helga valgt som ny sjakkpresident på Norges Sjakkforbunds kongress. Han overtar vervet etter Jøran Aulin-Jansson.

Salvesen var på forhånd innstilt som president av valgkomiteen. Etter åtte år som den mektigste i sjakkforbundet valgte Aulin-Jansson ikke å stille til gjenvalg.

56 år gamle Salvesen fra Røros tar over ansvaret i sjakkforbundet.