24-åringen var igjen i toppslag under lørdagens jaktstart i Canada. Hun gikk ut i tet, 12 sekunder foran Therese Johaug, og selv om Johaug hentet inn forspranget tidlig, var det til slutt Heidi Weng som sikret sin andre verdenscupseier etter et jevnt spurtoppgjør med 27-åringen.

Dermed beholder Weng også sammenlagtsledelsen i Tour Ski Canada, der hun halvveis leder med 5,1 sekunder på Johaug.

— Det var gøy å vinne i dag, helt fantastisk. Jeg prøvde å gå fort og beholde fokuset fra start. Jeg visste at Therese er veldig sterk nå. Jeg tok ryggen hennes og forsøkte å beholde den, sier Weng i et intervju med arrangøren etter målgang.

Måtte jobbe for sekundene

Etter en glimrende sprint fredag kveld gikk hun ut som leder av Ski Tour Canada, 12 sekunder foran Therese Johaug. Bak fulgte Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg.

Beste utenlandske utøver før jaktstarten i Quebec var svenske Stina Nilsson, som imponerte stort med seier på fredagens sprint.

— Jeg tipper jeg må jobbe for å hente de 12 sekundene, sa Therese Johaug til NRK rett før start.

Hun gikk som forventet knallhardt ut fra start. Etter 1,2 kilometer var avstanden mellom de to norske løperne halvvert, og det tok ikke lang tid før Johaug og Weng lå som en duo i tet.

Ved passering etter 3,3 kilometer var de et drøyt halvminutt foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass. Hun hadde passert og gått fra Maiken Caspersen Falla.

Økte til konkurrentene

Johaug forsøkte å riste av seg Weng, men uten hell. Etter halvveis etappe gikk de to norske jentene fortsatt samlet, og de økte avstanden ned til Uhrenholdt Jacobsen.

Godt ut i den tredje og siste runden forsøkte Johaug seg igjen, men med samme resultat: Hun klarte ikke å riste av seg Heidi Weng.

— Johaug prøver og prøver. Heidi virker utrolig sterk, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland på direkten.

Til slutt endte det i et spurtoppgjør. Der var Heidi Weng sterkest, sikret etappeseieren og viktige bonussekunder i sammendraget.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på tredjeplass, 1.05,2 bak Weng. Maiken Caspersen Falla sikret firedobbelt norsk, mens Ingvild Flugstad Østberg kom på sjetteplass. Amerikanske Jessica Diggins snek seg mellom Falla og Østberg og knep femteplassen.