Edwin Eziyodawe satte en stopper for Lillestrøms rekordlange rekke på ni kamper uten seier i eliteserien. Nigerianeren banket ballen i mål etter 63 minutters spill og sørget for at Lillestrøm slo Aalesund 1-0. ## Farlig Ujah

Både Lillestrøm og Aalesund åpnet kampen i høyt tempo, men det tok tid før det skjedde noe foran målene. Først etter 18 minutter kom den første sjansen, da Lillestrøms toppscorer Anthony Ujah kom løs inne i Aafk-feltet, men fikk skuddet blokkert av Daniel Arnefjord. Minuttet senere var Ujah på farten igjen, men denne gang var det keeper Anders Lindegaard som måtte i aksjon med en god redning.

LSK-press

Hjemmelaget ga seg ikke, og et minutt senere var det Mads Dahm som fikk et farlig skuddforsøk blokkert til corner. Lillestrøm fortsatte å presse. Etter 24 minutters spill var det Nosa Igiebor sin tur til å teste Lindegaard med et godt skudd, men dansken reddet igjen godt. Tre minutter hadde dansken igjen en god inngripen da han reddet Frode Kippes heading etter en corner.

Hjemmelagets gode periode varte til halvtimen var passert. Da kom gjestene bedre med, men uten å skape noe særlig foran Stefan Logi Magnusson i LSK-målet.

Etter pause skjedde det svært lite før i det 59. minutt. Da kom Lillestrøms Edwin Eziyodawe forbi oppasser Enar Jääger, skjøt fra skrått hold, men ballen strøk langs mållinja og gikk utenfor ved lengste stolpe. Kampens beste mulighet til da.

Men Eziyodawe hadde mer på lager. I det 63. minutt dro han seg igjen forbi Jääger, og denne gang banket han ballen i nettet over en sjanseløs Lindegaard.

KANARI-JUBEL: LSK har tatt ledelsen. (Foto: Scanpix) To minutter senere fikk innbytter Fredrik Guldbrandsen en kanonsjanse til å doble ledelsen, men 17-åringen skjøt ballen i bakken og over mål fra fem meters hold.

God Lindegaard

Med 15 minutter igjen å spille fikk islendingen Bjørn Bergmann Sigurdarson en stor sjanse til å punktere kampen, men Lindegaard reddet forsøket fra kort hold.

Gjestene var merkelig tamme fremover til tross for at de lå under, og maktet ikke spille seg til målsjanser selv om de mobiliserte en liten sluttspurt. På overtid kunne hjemmelagets Nosa økt til 2-0, men satte ballen utenfor alene med Lindegaard.

Dermed vant Lillestrøm endelig etter ni strake seriekamper uten seier, mens Aalesund nok en gang måtte reise fra Åråsen uten poeng.

Lillestrøm — Aalesund: Høydepunktene