Statistikksenter Eliteserien:

ÅRÅSEN (smp.no): Lillestrøm-spissen Edwin Eziyodawe hadde ikke scoret et eneste mål siden i fjor, men i det 63. minuttet rundet han lett AaFKs høyreback Enar Jääger og smelte ballen i nettaket bak en sjanseløs Anders Lindegaard.

— Vi har spilt bedre kamper enn dette uten å vinne, men vi er veldig glad for at det ble seier i dag, sa Berg, som mente det hadde vært en kamp midt på treet.

AaFK-trener Kjetil Rekdal var skuffet over at laget hans gjennomførte enda en dårlig kamp på bortebane.

— Dette var et unødvendig tap. Den ene feilen vi gjør defensivt ble avgjørende. Det lange oppspillet fra midtbanen skulle vært stoppet før ballen nådde Eziyodawe. Og skal vi klare å score på bortebane mot Lillestrøm må vi sette press på dem, og det maktet vi ikke, og da er 0-0 det beste vi kan håpe på. Det var ikke intensjonen i dag, sa Kjetil Rekdal.

— Vi må være atskillig tøffere på bortebane enn vi var i dag. Vi leverte en skuffende prestasjon, og det er klart at vi må gjøre oss tanker om hvordan vi skal spille på bortebane etter det som skjedde her, sa Kjetil Rekdal.

Mens AaFK har vært et svært solid hjemmelag i år, og sist spilte meget god angrepsfotball mot Tromsø (seier 2-0), presterte de å gå av banen uten å ha hatt noe som liknet på en klar målsjanse søndag. Det virket også som om spillerne led av skytevegring. Tor Hogne Aarøy, som viste scoringsform igjen mot Tromsø, ble holdt i et jerngrep av LSKs nye midtstopper Mads Dahm, som hadde en meget god debut ved siden av Frode Kippe.

Det hjalp heller ikke Aalesund at nykommeren Michael Barrantes ble satt innpå i pausen, som erstatter for en svak Pablo Herrera, og at de la om fra 4-3-3 til et 4-4-1-1-system. Spillet forble like planløst og totalt uten presisjon.

Lillestrøm hadde kampens første store sjanse da Ujah kom fri etter 19 minutter, men Anders Lindegaard reddet skuddet til corner. Lindegaard spilte svært solid i AaFK-målet, men laget en stor sjanse til Lillestrøm da han mistet ballen to minutter etter scoringen. Da kunne det fort stått 2-0. AaFK byttet også ut Lars Fuhre med Demar Phillips og Fredrik Carlsen med Magnus Sylling Olsen i andre omgang, uten at det satte fart i et statisk og altfor upresist angrepsspill.

AaFK måtte igjen gå av banen med tap på Åråsen. Det skjedde for fjerde gang på seks kamper i eliteserien. To ganger har de klart uavgjort her, mens de har vunnet fem av seks hjemmekamper mot "Kanarifuglene".

Lillestrøm — Aalesund: Høydepunktene