— Det er et privilegium for et parti å ha dyktige, unge mennesker som vil overta. Da må man bare slippe dem til, sier Slettedal til Fædrelandsvennen.

IMG_0273.JPG Foto: Odd Inge Uleberg

Røed har til nå vært første varamann til kommunestyret for Høyre. Han har også sittet i levekårsutvalget.

Gruppeleder

Nå overtar Røed som gruppeleder og blir partiets representant i plan— og økonomiutvalget (formannskapet) i Vennesla. Planen er at Slettedal skal ta sete i bygg- og miljøutvalget.

— Dette er ting vi har snakket oss fram til i forhandlingsutvalget. Mulig jeg har vært løsmunnet nå, for det er ikke gruppebehandlet ennå, men vil bli tatt opp på gruppemøtet mandag, sier Slettedal, som sier han gleder seg til bygg- og miljøsaker igjen.

- Yngre krefter

Slettedal kom inn i politikken som varamann for KrF i 1999. Fra 2003 ble han varamann for Høyre. Fra 2007 har han vært i kommunestyret for Høyre.

— Jeg ser Vennesla Tidende har regnet ut av snittalderen i det nye kommunestyret er 52 år og at det er mange godt voksne der. Det er ikke alle i politikken som har vett til å trekke seg tilbake i tide, men det har jeg. Nå slipper jeg fram yngre krefter, sier Slettedal.

Jens Røed er markedssjef ved Norgesplaster. Han fikk fast plass i kommunestyret etter valget mandag og sto på tredjeplass på valglisten. Han fikk et betydelig antall personstemmer og kom inn som Høyres andrekandidat.

Røed har vært opptatt på jobb og har ikke svart på våre henvendelser.

Han har vært Høyre-medlem siden ungdommen og kommer fra en svært politisk familie. På morssiden er han av Robstad-slekt, en familie som har hatt minst ti med i kommunestyret de siste par tiårene.

  • Det er ikke alle i politikken som har vett til å trekke seg tilbake i tide, men det har jeg. Nå slipper jeg fram yngre krefter.