RIO DE JANEIRO: — Ingen er uslåelige, selv ikke de. Mange har sagt at vi har mye press på oss, men de har enda mer. De er revansjesugne etter fjerdeplass i London, og har med unntak for et par regattaer vunnet alt siden. Jeg føler at vi er i en perfekt posisjon, sier Are Strandli og sikter til Jérémie Azou og Stany Delayre.

Nummer en og to i begge verdenscupregattaer

Franskmennene har vunnet begge verdenscupregattaene i år, foran det norske paret. Det har gjort Brun og Strandli til de største norske OL-håpene – bak håndballjentene. Derfor var de fleste norske medier på plass på fredagens pressetreff i Mango Tree, bare noen båtlengder unna den kjente stranden Ipanema.

Der fortalte duoen om hva de skal opp mot, dersom de skal overgå seg selv og vinne gullet.

Are Strandli (t.v.) og Kristoffer Brun virket svært optimistiske på fredagens pressetreff i Rio de Janeiro. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

— De er en ny kombinasjon i år. Jérémie Azou har vært med hele veien. Han tok VM-sølv som 19-20-åring mens vi kom på niendeplass i U23-VM. Han er sterkere enn mange av tunvektsscullerne selv om han er 20-30 kilo lettere. Og også makkeren er blant dem som ror like fort på romaskin som 30 kilo tyngre roere. De er like gode fysisk og har ekstremt god teknikk. Det er et godt utgangspunkt for å ro fort, sier Are Strandli.- De har god teknikk, sterk fysikk og er tøffe i hodet. Vi vet hva vi har med å gjøre, men vi skal i alle fall gi kamp, lover Brun.

— Et lite mentalt overtak

- Har de et psykisk overtak på dere?

— De har et lite mentalt overtak når de har vunnet «alt». Men det skal vi forsøke å knekke. De hanglet på pallen etter å ha vunnet VM i fjor. De kan bli slitne. Presser vi dem de siste 200 er de ikke uslåelige, sier han.

De ror forsøk på søndag, og hvis de blir nummer en eller to der, er de klar for onsdagens semifinale. Finalen går fredag.

— Får vi ut hele vårt potensial, har vi en sjanse på gullet, sier Strandli.

De forteller om en nær perfekt oppladning til OL, og landslagstrener Johan Flodin mener de er på vei mot sin beste form noensinne.

- Skal ikke sprudle fra start

— Vi vet at i Are og Kristoffers beste mesterskap, har de vært litt tunge fra start. Det er ikke da man skal sprudle. Planen er at de onsdag skal føle at de er på vei, og fredag skal de være i sin beste form, sier Flodin.

- Hva kan Are og Kristoffer spille på for å ta franskmennene?

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— De er teknisk veldig gode, bedre enn franskmennene, de ror fint i lag og de utnytter hverandres styrke på en fin måte. Vi vet ikke hva som skjer dersom de setter franskmennene under press, sier landslagstreneren.