Dag 1: Lørdag, 6. august.

Antall gullmedaljer i dag: 12 totalt.

Bueskyting (lag, menn), sykkel (landevei), fekting (damer), judo (menn -60 kg, damer -48 kg), skyting (damer, 10 m rifle, menn 10 m luftpistol), svømming (menn 400 m fri og 400 meter medley, damer 400m medley og 4x100m fri), vektløfting (damer 48 kg).

Norske høydepunkt:

STARTER BALLET: Håndballjentene, her representert ved Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal på Sukkertoppen i Rio de Janerio, åpner OL-turneringen i håndball. Klokken 14.30 skal de måle krefter mot vertsnasjonen Brasil. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

HÅNDBALL: Brasil – Norge. Norge møter vertsnasjonen Brasil i den første kampen av OL-turneringen i Rio. Norge, som er regjerende mestere fra London i 2012, har vunnet OL-gull to ganger tidligere og er naturligvis blant favorittene, men motstanden blir tøff.Her kan du følge håndballjentenes åpningskamp:

På TV: Klokken 14.30 på TV 2. Kommentatorer: Harald Bredeli og Bent Svele.

SYKKEL: Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Lars Petter Nordhaug er Norges håp i landeveisrittet i den krevende Rio-løypen. Målgang er på Copacabana. Alexander Kristoff tok bronse på samme øvelse i London for fire år siden, men siddisen er ikke med til Rio på grunn av løypeprofilen. Det mangler imidlertid ikke på andre sykkelprofiler. Blant favorittene er britiske Chris Froome. I samme åndedrag nevnes Spanias Alejandro Valverde og Italias Vicenzo Nibali.

På TV: Klokken 14.30 på TV 2 Sportskanalen. Fortsett 17.00 på TV 2. Kommentatorer: Christian Paasche og Johan Kaggestad.

I BASSENGET: Henrik Christiansen er Norges største svømmehåp i Rio. Lørdag svømmer han 400 m fri. Foto: NTB scanpix

SVØMMING: Det står en rekke svømmeøvelser på programmet på Rio-OLs første skikkelige konkurransedag. Blant annet skal nordmannen Henrik Christiansen i aksjon på 400 meter fri. Dersom han svømmer opp mot sitt ypperste i den innledende runden, kan det bli finaleplass på unggutten som debuterer i OL-sammenheng.

På TV: Klokken 18.45 på TV 2 Sportskanalen (innledende heat) og klokken 03.00 (finaler). Kommentatorer: Fin Gnatt og Sander Smørdal.

ROING: Inneledende heat i singelsculler og dobbelsculler. Nils Jacob Hoff (singelsculler) og Olaf Tufte og Kjetil Borch (dobbelsculler) er nordmennene som skal forsøke å ta seg videre.

På TV: Klokken 13.30 på TV 2 Sportskanalen og 16.30 på TV 2 Sumo.

Kommentatorer: Ole Kristian Stoltenberg og Lars Bjønness.

TURN: Kvalifiseringen i mangekamp for menn. Stian Skjerahaug fra Stavanger er Norges første turner i et OL på 16 år. Har uttalt at en plass i onsdagens finale kan være en mulighet, dersom han unngår noen store feil i kvalifiseringen.

På TV: Klokken 15.25 på TV 2 Sumo.

Kommentatorer: Åse Linda Tynning og Flemming Solberg.

Andre høydepunkt:

SVØMMING: Sun Yang har spesialisert seg på distansen fristil og er favoritt i mennenes 400 m fri natt til søndag norsk tid. Kineseren tok OL-gull i London på samme distanse, men har siden den gang sittet i fengsel etter en bilulykke og vært utestengt i tre måneder som følge av en dopingdom.

På TV: Klokken 18.45 på TV 2 Sportskanalen (innledende heat) og klokken 03.00 (finaler). Kommentatorer: Fin Gnatt og Sander Smørdal.

I RIO: Olav Rege Olsen.

Kilder: BBC, Wikipedia, TV 2 og Expressen.