Skilandslaget ber om mindre hets og sjikane av Petter Northug på sosiale medier.

Mandag kveld la de ut følgende melding på Facebook :

«Det som har skjedd er totalt uakseptabelt, og vi har nulltoleranse for promillekjøring. Vi synes likevel ikke om det hetsende ordskiftet vi nå ser på sosiale medier, og vi ber om at folk bidrar til å roe dette ned. Bak handlingen står Pette...r, som er fullt inneforstått med at han må stå til ansvar for det han har gjort. Han kan likevel ikke være fritt vilt for hets og sjikane. Hadde det vært din bror, venn eller lagkamerat, håper vi du hadde støttet ham igjennom denne vanskelig tida. Så vær så snill, ro dette ned nå.»

41.000 likes

Klokken 12 tirsdag hadde innlegget fått 41.000 «likes».

Etter nyheten sprakk om at det var Petter Northug som hadde kjørt i beruset tilstand og krasjet bilen, har reaksjonene vært mange og sterke. Mens noen har støttet langrennsstjernen, har andre gått til krasse angrep på Northug og brukt kommentarfelt, Facebook og Twitter for å ytre sine meninger om 28-åringen. Det har fått landslaget til å be om hjelp til å roe ned kritikken.

Mandag kveld snakket Northug med media etter ulykken søndag morgen.

— Jeg føler meg helt jævlig. Det er jo en vanskelig situasjon, en jævlig situasjon å være i. Jeg har skuffet meg selv, familien, nære venner, støttespillere og alle rundt meg, sa Northug til adressa.no.

SPORTSDØGNET