BEAVER CREEK: En vond skulder var ingen unnskyldning for ikke å være med på premieutdelingen etter torsdagens super-G i VM. Firer Jansrud og sekser Aksel Lund Svindal ble hentet i hver sin bil for å bli kjørt fra Beaver Creek til Vail der premieutdelingen foregår under VM.

Det var gudbrandsdølens andre tur til Vail torsdag. Bare noen timer tidligere hadde han, sammen med lege Marc Jacob Strauss, vært på Steadman-klinikken for å forsikre seg om at det ikke var noen alvorlige skader i skulderen. VM-favoritten ødela det meste av løpet helt i starten da han kjørte på en port, og da han kom i mål, var det veldig tydelig at han hadde store smerter.

— Aldri skadet i skulderen

— Jeg har aldri vært skadet i skulderen før, så jeg var ganske usikker, fortalte han.

— På en smerteskala fra null til ti, der ti er døden nær, var det vel ikke verre enn en syver der og da. Nå er det vel nede på tre-fire. Så lenge jeg holder skulderen i ro er det ingen problemer, forklarte Vinstra-mannen.

Kjetil Jansrud holdt seg på den vonde skulderen etter løpet torsdag. Foto: NTB scanpix

Men å kjøre utfor med en skulder helt i ro er ikke noe valg. Derfor fikk han mye behandling i går av manuellterapeut Trond Reginiussen, og kanskje må han ifølge lege Strauss finne seg i å tygge en paracet eller to før han skal i aksjon igjen.Utforen er lørdag, men allerede i dag (fredag) har herrene en treningsomgang kl. 21.30, norsk tid.

— Hvor viktig er det for deg å kjøre den treningsomgangen?

— Det er ikke dødsviktig, for jeg føler at jeg har god kontroll på løypa. Men det er litt annerledes enn å være her i desember, litt snøforskjell. Så jeg vil jo gjerne kjøre, sa Jansrud til aftenposten.no.

- Må gjøre noe ingen andre gjøre

Da han var her i Beaver Creek i desember, vant Jansrud utforen med over et halvt sekund foran Beat Feuz, og han ble nummer to i super-G. Men det han gjorde da holder ganske sikkert ikke i VM, så:

— Skal man vinne må man kjøre bedre enn andre i noen seksjoner, og jeg hadde planer om å prøve ut noen gode varianter for å se om jeg kan gjøre noe som ingen annen gjør. Det ønsker jeg fremdeles å få med meg, så hvis det er mulighet for å kjøre, så kjører jeg.

- Klarer du å stake med en vond skulder?

— Det er jo det store spørsmålet i forhold til treningsomgangen, hvor godt skulderen tåler å stake. For der er det potensielt mye å vinne og mye å tape.

- Er stakingen viktigere her enn i andre løyper?

— Nei, men staking i starten er viktig i alle disipliner, for der er det tiendedeler å hente. Heldigvis har vi en ganske høy start her i Beaver Creek og får bra fart ned. Men man må stake seg i gang. Er det bare snakk om smerter, så får man jo bare tåle det. Jeg har aldri vært skadet i skulderen før, så jeg vet ikke helt hva dette får å bety.

- Du har vært mye skadet i ryggen. Var du redd for nok en ryggskade da du kjørte inn i porten?

— Nei, jeg hadde ikke tid for å være redd for noe. Men nå kjenner jo at ryggen ikke er et problem. Uansett er det slike ting jeg alltid har i bakhodet, sa Kjetil Jansrud.