Torsdag målte verdens ypperste fartsfenomener krefter i super-G-konkurransen i Vail-VM. Og for et renn vi fikk!

Aksel Lund Svindal imponerte alle, og kjørte inn til sjetteplass i comebacket. Forhåndsfavoritt Kjetil Jansrud skadet skulderen, men kjørte likevel inn til en fjerdeplass.

Det var imidlertid ikke bare nordmennene som bidro til dramatikken.

Den amerikanske superveteranen Bode Miller gjorde også comeback etter skade, og falt stygt på hjemmebane. Miller ledet klart da en av armene hans hektet i en port, noe som gjorde at 37-åringen snurret rundt og falt.

Skistjernen endte opp med et dypt kutt i benet. Miller trenger etter all sannsynlighet å få sydd sting, men det er uklart hva konsekvensene for skaden blir.

VM over

Amerikaneren som var gjennom en ryggoperasjon i fjor høst, har tatt det veldig rolig i første del av sesongen for å bli klar til VM på hjemmebane. Dette var trolig 37-åringens siste sjanse til å være med og kjempe om VM-medaljer.

I fallet torsdag, da han fra startnummer ni ledet VM-rennet, kuttet han seg kraftig i leggen. Han ble kjørt til sykehuset i Vail så raskt som mulig. Der gjennomgikk han en liten operasjon, og det ble klart at han ikke kunne stille i flere konkurranser i VM, melder Det amerikanske skiforbundet i en pressemelding.

Miller ble utskrevet fra sykehuset umiddelbart etter det lille medisinske inngrepet, og alt tyder på at ikke bare VM, men at også resten av sesongen er over for hans del.

Det er foreløpig ikke kjent om Bode Miller har planer om å legge skiene på hylla, men mange ting kan tyde på det etter torsdagens stygge fall

37-åringen er en av tidenes største alpinister. Han står med et OL-gull og fire VM-gull. Som en av bare seks mannlige alpinister har Miller vunnet alle fem disipliner i verdenscupen (slalåm, storslalåm, super-G, utfor og kombinasjonen). Amerikaneren er den som har brukt kortest tid på bragden.