VAIL/OSLO (Aftenposten): Kjetil Jansrud var den store favoritten før torsdagens super-G under VM i Vail. Seiersmulighetene røk trolig for Jansrud tidlig i rennet, da han kjørte inn i en port.

Jansrud holdt likevel opp farten, og kjørte inn til en tredjeplass. Til slutt dyttet canadieren Dustin Cook nordmannen ned til en fjerdeplass. Jansrud endte opp 27 hundredeler fra seieren, og tre hundredeler fra pallen.

— Jeg kom veldig ut av rytmen etter den feilen. Det var vanskelig å komme skikkelig i gang igjen. Farten virket grei, sier Jansrud til Aftenposten.

- Hadde du vondt når du kjørte nedover?

— Jeg hadde ikke tid til å ha vondt. Jeg var litt nummen, men jeg merket at det måtte ha vært en skikkelig krasj, for som regel merker du ingenting når du kjører. Skal jeg tippe, tror jeg det bare var et skikkelig slag, sier Jansrud.

I målområdet var nordmannen i store smerter.

29-åringens skulder ble trukket tilbake i det han passerte porten, men heldigvis viste undersøkelsen på sykehuset at han ikke har skadet seg alvorlig.

Ultralyd-scanningen avslørte ingen store skader, og det er i tilfelle kun smertene som kan skade problemer for Jansrud under lørdagens utfor.

– Det er god sjanse for at han også kjører fredagens utfortrening. Han har fått et slag i skulderen, og det irriterer blant annet gjennom en væskedannelse. Det er ingen alvorlig skade, sa legen Mark Strauss til det norske pressekorpset.

– Han får fysioterapi av vår manuellterapeut Trond Reginiussen. Smertene forsvinner kanskje ikke helt til lørdag, men vi skal komme langt, sa Strauss.

Utforen ikke i fare

Kommunikasjonssjefen i Norges Skiforbund, Espen Graff, opplyser om at skulderen ikke er ute av ledd, men at den er kraftig forslått.

Utforrennet lørdag skal ikke være i fare.

TRØST: Kjetil Jansrud får trøst av lagkamerat Aksel Lund Svindal etter at pallen røk og skulderen ble forslått i super-G-rennet. Foto: NTB Scanpix

— Nå er jeg litt bekymret. Jeg har tatt grovsjekken nå, og det virker ikke som det er noe ekstremt farlig, sier Jansrud til NRK.Østerrikeren Hannes Reichelt vant foran Dustin Cook og franskmannen Adrien Theaux.

- Ekstra surt

Jansrud har vært suverent best i verden i super-G denne sesongen. Han sto med to seire, en 2. plass og en 7. plass på fire verdenscuprenn før torsdag.

Dette er imidlertid langt fra første gang Jansrud er uheldig i VM. Jansruds beste plassering fra VM er femteplassen fra storslalåm i 2011. Nordmannen har kjørt ut i syv av ti VM-starter. Torsdag kom han til mål, men han måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

— Jeg synes jeg kjørte bra. Jeg var litt for forsiktig i mellompartiet, men hastigheten var bra. Jeg tapte rytmen tidlig, sånn skjer. Det er ekstra surt å komme på fjerdeplass, sier Jansrud.

Svindal imponerte i comebacket

For Aksel Lund Svindal var rennet det første for sesongen. Svindal imponerte alle - og fikk gleden av å ta ledelsen. Tiden holdt imidlertid ikke til mer enn en sjetteplass.

Svindal har ikke kjørt verdenscuprenn denne sesongen, etter akillesskaden han pådro seg i høst. Det virket lenge svært usannsynlig at han kunne stille til start i VM, men etter en utrolig opptreningsfase var Svindal tilbake lørdag, i super-G-øvelsen i VM i Vail.

TRØST: Kjetil Jansrud får trøst av lagkamerat Aksel Lund Svindal etter at pallen røk og skulderen ble forslått i super-G-rennet. Foto: NTB Scanpix

Det amerikanske publikummet reiste seg opp og hyllet 32-åringen da han kjørte inn til ledelse med startnummer 14.Svindal lå noen hundredeler bak østerrikeren Georg Streitberger i starten av rennet, men fikk opp farten, og var foran i mål.

— Det var helt sykt å komme inn og se det grønne lyset. Det trodde jeg ikke. Jeg synes jeg var rusten, men jeg ga full gass, sier Svindal til NRK.

— Jeg ante ikke hvordan jeg ville kjøre, legger Svindal til.

På det neste startnummeret snek imidlertid Adrien Theaux seg foran Svindal. Dermed levde ikke seiershåpet lenge for nordmannen. Svindal ble likevel hyllet av både Kjetil André Aamodt og lagkameraten Alexander Aamodt Kilde etter rennet.

Bode Miller med stygt fall

Den amerikanske veteranen Bode Miller var en av favorittene, etter at 37-åringen hadde imponert på trening. Superstjernen mistet imidlertid balansen da han passerte en av portene. Det første til at Miller falt stygt.

— Var dette det siste vi fikk se av legenden Bode Miller på hjemmebane, spurte NRK-kommentator Andreas Toft.

Miller fikk et stort kutt i leggen. Dermed spøker det for resten av amerikanerens mesterskap.

Utforen, Millers andre spesialitetsøvelse, går lørdag.

Topp ti VM i super-G, torsdag:

1. Hannes Reichelt (Østerrike) 1:15.68

2. Dustin Cook (Canada) +0,11

3. Adrien Theaux (Frankrike) +0,24

4. Kjetil Jansrud (Norge) +0,27

4. Matthias Mayer (Østerrike) +0,27

6. Aksel Lund Svindal (Norge) +0,37

7. Didier Defago (Sveits) +0,39

8. Georg Streitberger (Østerrike) +0,54

9. Ted Ligety (USA) +0,70

10. Klemen Kosi (Slovenia) +0,71