Nå har Den Gule Horde — Bodø/Glimts supporterklubb - laget flere bilder som sprer seg i sosiale medier. På et av bildene, med gul bakgrunn, ser man en ørn som jager en polkagris.

– Selvfølgelig måtte vi lage det sånn. Tromsøs drakter er jo rød- og hvitstripet, akkurat som polkagriser. I tillegg har de jo noen ganger spilt som svin også, uttaler supporterklubbens nestleder Per-Inge Johnsen til iTromsø.

Tannbørsten er med

– Men Glimt er altså en ørn her. Hvor er tannbørsten?

– Det er fordi ørnen er et annet symbol på Bodø. Salten har verdens største havørnstamme. Faktisk har vi eksportert havørn til Godtland, sier Johnsen.

– Men tannbørsten er med på kamp, selvfølgelig. Vi pusser tennene etter at vi har tatt styggordet «TIL» i munnen. Det er en regel i styret, legger han til.

Glimt2.jpg

Forza Tromsø, en av TILs supporterklubber, har ikke tenkt til å «svare» med bilder, men bodøværingene kan kanskje vente en annen respons i forbindelse med søndagens kamp på Aspmyra.– Vi har ikke planer om å kjøre ut plakater eller bilder. Vi satser mer på slå dem på tribunen. Jeg ser dog ikke bort fra at det blir noen sprell i Bodø, uten å avsløre for mye, sier leder Morten Killingberg.

– Du vil ikke utdype det?

– Jeg skal ikke gå nærmere inn på det. Det får heller bli en overraskelse hvis vi velger å gjøre noe, svarer han.

Han kommenterer «polkagris-plakaten» slik:

– Det er som i livet generelt når du er lillebror. Da må man prøve å mobbe storebror med diverse ting. Det er bare gøy at de holder på. De får kalle oss polkagriser og diverse ting.

Aldri borteseier

Den Gule Horde hevder på sin side at Glimt er storebror, fordi de har vunnet flere nordnorske mesterskap og fordi Glimt er stiftet tidligere.

For øvrig ser det ut til at Den Gule Horde har bommet på TILs stiftelsesår – som er 1920. – Hva blir resultatet på søndag?

– Vi tar en sterk 2-0-seier, sier Killingberg.

I Den Gule Horde tipper man slik:

– En knalljevn 3-0-seier. Trond Olsen scorer 2-0 på overtid i første omgang. TIL må kjøre hele laget fremover, og så scorer keeperen vår på utspill på overtid, sier Per-Inge Johnsen.

Killingberg har for øvrig vært på en rekke bortekamper uten å få med seg en eneste TIL-seier.

– Jeg tenkte på det. Det kunne ikke vært noen bedre setting med den første borteseieren. Vi skal kjøre nedover. Det blir 16 timer i bil, men vi kunne ikke fått noen bedre opplevelse dersom det blir tre poeng, sier Killingberg.

Som kjent er TIL-spiss Sofien Moussa skadet i hånda og går glipp av kampen.

Det har heller ikke gått upåaktet hen i Bodø.

På en plakat står det at «Mossa e skada» med bilde av «Mossa» en karakter spilt av Ingrid Evertsen – kjent fra «Du skal høre mye».

– Dette er det B/G sine supportere driver med for å fyre litt før kamp på søndag. De har tydeligvis lite å gjøre! skriver Isbergets Marius Brynjulfsen på supporterklubbens Facebook-side.