Det hører til sjeldenhetene at en Premier League-manager er i ferd med å forlate en pressekonferanse på grunn av misnøye med spørsmålene.

Men det var det José Mourinho gjorde før søndagens gigantoppgjør på Etihad Stadium.

Det er det første oppgjøret mellom to av tittelutfordrerne i Premier League denne sesongen, men hele oppladningen til duellen mellom forrige sesongs én og to har handlet om portugiserens behandling av klubbens lege og fysioterapeut.

— Ikke still nok et spørsmål om dette, for da går jeg. Tenk nøye over neste spørsmål, advarte Mourinho, bare for å oppleve at også neste journalist ønsket en utgreiing om portugiserens behandling av legen Eva Carneiro.

Ifølge The Guardian reiste Mourinho seg og var i ferd med å forlate rommet.

— Jeg skal spille mot Manchester City. Dere vil bare snakke om dette? Jeg går, sa han, før han ble overbevist om å komme tilbake igjen.

Utskjelling

Da hadde allerede flere journalister sagt klart ifra om at dette var et tema Mourinho burde gå inn på. Han hadde replisert med at dette var spørsmål de overhodet ikke burde stille.

Kritikken har haglet fra stort sett alle kanter etter at portugiseren har gjort det klart at Carneiro og Jon Fearn ikke får sitte på benken mot City. Grunnen er Mourinhos misnøye med at duoen løp ut på banen for å behandle Eden Hazard på overtid i forrige helgs kamp mot Swansea.

Reglene sier at Hazard dermed måtte forlate banen for noen sekunder, og Chelsea var dermed nede i ni mann på banen på grunn av en utvisning. Manageren svarte med å skjelle dem ut for åpen scene.

Verdenskjent lege

Klubbledelsen skal ifølge britiske medier være svært lite tilfreds med PR-krisen klubbens karismatiske manager har kastet dem ut i.

Oppmerksomheten blir ikke akkurat mindre av at Carneiro er blitt verdenskjent fordi hun er den første og eneste kvinnen som har klatret så høyt i hierarkiet i en Premier League-klubb. Hun har ved flere tilfeller blitt utsatt for grov, sexistisk sjikane fra publikum.

Legeforeninger og ulike interessegrupper har fokusert på at hun gjorde det eneste rette da hun stormet ut på banen for å se til spilleren som lå nede.

Mourinho understreket også på pressekonferansen at spillerens helse alltid skal komme foran resultater, og at det medisinske apparatet skal storme ut på banen uavhengig av trenere og dommere om de mener det er nødvendig.

Etter det klarte han imidlertid aldri å forklare hva det var Carneiro og Fearn hadde gjort som var kritikkverdig.

Kort oppkjøring

Omdømmekrisen kan imidlertid bli etterfulgt av en stor, sportslig utfordring for Mourinho, og den kan bli like minst vanskelig å finne et godt svar på.

I fjor stormet de blå ut av startblokkene og skaffet seg tidlig en luke konkurrentene aldri klarte å tette. I kveld kan de være fem poeng bak de to Manchester-lagene allerede etter at kun to Premier League-runder er spilt.

City virket ekstremt sterke i 3-0-overkjøringen av West Bromwich i åpningskampen.

Mourinho på sin side innrømmer at laget hans ikke er godt nok forberedt til seriestart. I forrige sesongs imponerende gullsesong brukte han færre spillere enn noen annen manager. Det gjorde at slitasjen ble stor, og han så det nødvendig med en ekstra lang sommerferie.

Det igjen gjorde imidlertid at sesongoppkjøringen ble kortere. For kort, ifølge The Special One.

— Vi vet helt klart hva vi gjør. Noen av spillerne reagerte ikke så bra på oppkjøringen som vi trodde, så vi er ikke på vårt beste. Normalt sett skal vi bli bedre og bedre i tiden som kommer.