Harry Kane (22) tok Premier League med storm forrige sesong. Fra å være et helt ubeskrevet blad spilte han seg inn i startelleveren til Tottenham og dunket inn mål etter mål.

Til slutt endte han opp med 21 mål i ligaen — og 31 mål totalt. Han fikk også debuten for England - og scoret selvfølgelig.

Nå kommer den vanskelig andre-sesongen for spissen. I et større intervju med The Telegraph tas nettopp dette opp. Kan Harry Kane følge opp? Er han god nok?

Tro på seg selv

— Supporterne er spente på å se om jeg klarer å gjøre det igjen - og jeg er like spent selv. Jeg har vært en supporter selv, og jeg vet hvordan det fungerer. Hvis noen kommer ut av ingenting og scorer 31 mål i løpet av en sesong, så tenker du "ok, var det et engangstilfelle, eller vil han gjøre det igjen?", sier Kane i intervjuet.

foto
Her er Kane i duell med Uniteds Matteo Darmian i serieåpningen. Foto: Reuters / Jason Cairnduff

Forrige uke gikk han målløs av banen i serieåpningen mot United.— Jeg har stor tro på meg selv, og tror det vil skje igjen. Jeg tror jeg vil bli bedre og bedre. Men jeg vet at hvis jeg ikke scorer i de neste to-tre kampene så begynner folk å spørre om prestasjonene forrige sesong var heldig. Det er en del av det. Jeg har ikke noe hastverk, svarer Kane på sitt eget spørsmål.

Kane spilte forrige sesong med nummer 18 på ryggen. Den tok han over etter Jermain Defoe, og sa da "det er mange mål i denne trøyen". I sommer valgte han imidlertid å ta nummer 10, med alt press det fører meg seg.

Lykkelig i Tottenham

På spørsmål om hvorfor han valgte å ta nummer 10, svarer Kane til The Telegraph at han ønsker å bli en Tottenham-legende og at han alltid har alltid om bære samme trøye som forbildende Teddy Sheringham, Robbie Keane, Glenn Hoddle, Les Ferdinand og Jimmy Greaves - alle tidligere Spurs-spillere med nummer ti på ryggen.

I sommer har ryktene svirret om at Manchester United har forberedt bud på opp mot 40 millioner pund (ca. 515 millioner kroner). Kane insisterer på at han ikke har latt seg påvirke av det.

— Jeg er lykkelig i Tottenham, og er fokusert på hva jeg skal gjøre. Dette er en bra klubb som er på vei i riktig retning. Jeg er glad for at sesongen er i gang. Nå ønsker jeg å komme inn i rytmen og begynne å score mål, sier Kane til The Telegraph.