Chelsea-lege Eva Carneiro er fortsatt ansatt i klubben, men manager José Mourinho nekter henne å være til stede på både kamper og trening.

Den enerådende manageren ydmyket legen etter kampen mot Swansea i serieåpningen, der Chelsea bare klarte 2-2. Årsaken til at Eva Carneiro falt i unåde var at hun stormet ut på banen i sluttfasen av kampen for å hjelpe stjernespilleren Eden Hazard. Han hadde pådratt seg en skade.

Da dette skjedde var Chelsea-spillerne allerede temmelig frustrert. De jaktet et seiersmål. Da laglegen stormet ut på banen for å hjelpe den skadde spilleren ble det stopp i spillet, og dommeren kunne først sette i gang spillet igjen etter at Hazard var sendt ut over sidelinjen.

— Må forstå spillets gang

— Jeg var ikke fornøyd med legen og det medisinske apparatet i denne kampen, for selv om man sitter på benken som lege eller legesekretær, så må man forvente at man forstår spillets gang, forklarte Mourinho om episoden.

— Legen som går ut på banen for å hjelpe en spiller må vite om spilleren er skikkelig skadd. I dette tilfellet var det snakk om et lite slag hos en svært sliten spiller, mente Mourinho.

— De legene jeg hadde med i denne kampen gjorde at jeg sto igjen med åtte spillere på banen i et kontraangrep etter noe som må karakteriseres som en helt normal situasjon, la portugiseren til.

Nå skriver flere engelske aviser at Eva Carneiro ikke får vise seg på kamper eller trening i framtiden.

Legen selv påstår hun har fått mye støtte på sosiale medier og takker alle som har stått bak henne på sin Facebook-profil. Hun har vært ansatt som lege i London-klubben siden 2009 og ble etter to år forfremmet til lege for førstelaget. (©NTB)