Fædrelandsvennen får bekreftet at om lag to tredjedeler av representantene som nå sitter i komiteen som behandler spørsmålet om likekjønnet vigsel, støtter Åpen folkekirkes forslag til løsning.

I går sa biskop i Agder og Telemark, Stein Reinertsen, at han ikke vil avvise, men heller ikke gi sin tilslutning til forslaget.

Biskop Stein Reinertsen overrasket Geir Iver Bjerkestrand da biskopen i går ikke avviste Åpen folkekirkes forslag. Foto: Bjørn Markussen

— Dette overrasker meg. Jeg ville trodd biskopen hadde sagt at han avviser Åpen folkekirkes forslag, sier Geir Ivar Bjerkestrand når Fædrelandsvennen gjør ham oppmerksom på Reinertsens uttalelse.

Vil ikke etterlate tvil

Bjerkestrand fra Grimstad er valgt av de ansatte som ikke er prester til Kirkemøtets sørlandsbenk. Han sitter også selv i komiteen som behandler spørsmålet om homofile kan gifte seg i kirken, og har profilert seg lenge som en klar motstander av slik vigsel. Bjerkestrand vil ikke røpe noe fra de lukkende komitémøtene.

— Men du skal ikke være i tvil om at jeg avviser Åpen folkekirkes forslag, sier Bjerkestrand.

Saken vi bli avgjort i plenum senere i Kirkemøtet.

Ber biskopen snu

Åpen folkekirke aksepterer at gammel vigselsliturgi kan beholdes, men at en ny liturgi skal komme i tillegg, og at denne skal kunne brukes av alle - både heterofile og homofile par.

— Slik jeg forstår biskopenes enstemmige vedtak, skulle den nye liturgien kun brukes av likekjønnede. Derfor overrasker biskopen meg, sier Bjerkestrand.

— Hva vil du si til biskopen?

— Jeg vil be biskopen være helt tydelig på at han avviser Åpen folkekirkes forslag.

Kai Steffen Østensen fra Kristiansand er glad for at biskopen ikke avviser Åpen folkekirkes løsning på homofilisaken. Foto: Kjartan Bjelland

Også Kai Steffen Østensen fra det sørligste bispedømmet sitter i komiteen som behandler vigselsaken. Heller ikke han vil kommentere drøftelsene der.— Men jeg er veldig glad for biskop Steins uttalelse, sier han.