SOGNDAL: -Det hadde vært så deilig det. Jeg tør ikke å tenke hvor godt det hadde vært, sier Salvesen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Alt så mørkt ut for Start etter en drøy time da Christophe Psyché hadde stanget inn to cornere, men mål av Alex De John og Espen Hoff sørget for ett poeng med på kveldsflyet hjem til Kristiansand for Start.

Lars-Jørgen Salvesen feirer utligningen med målscorer Espen Hoff. Selv kunne Salvesen avgjort kampen. Foto: NTB Scanpix

Det kunne fort også blitt tre. På overtid kom innbytter Salvesen alene med keeper Mathias Dyngeland etter fin frispilling av Robert Sandnes og Chidiebere Nwakali. Dessverre for alle med Start-øyne reddet Dyngeland 20-åringens forsøk, og det ble med 2-2 for Start.

-Det var veldig sterkt å komme tilbake. Vi viser god moral. Så skulle vi gjerne hatt med alle tre. Jeg hadde tre muligheter; den siste alene der, et langskudd og et forsøk fra litt skrå vinkel. Det er den siste jeg er mest bitter på, men sånn er det noen ganger, forteller Salvesen.

-Det var deilig. Vi er brukbart fornøyd med et poeng, men vi skulle gjerne hatt tre. Det tar tid før vi våkner. Vi våkner først ved 1-2, og vi har muligheten til å vinne kampen også. Derfor er jeg litt skuffet, sier målscorer Espen Hoff.

-Vanskelig å være superfornøyd

Start-trener Steinar Pedersen er mellomfornøyd etter å ha kommet tilbake mot Sogndal.

— Det er vanskelig å være superfornøyd med uavgjort igjen, men nå har vi spilt to bortekamper mot to lag som vi kommer til å kjempe mot helt inn. Det har blitt to bortekamper hvor vi har fått poeng. Vi viser at vi er like gode som de. Det bør gi en form for positiv energi i spillergruppa, sier Pedersen etter kampen.

— Dommen er at vi viser sterk moral. Gutta jobber og står på. Vi kommer under på to dødballer, så kommer vi inn i kampen på en annen dødball. Etter det skaper vi en haug med muligheter. Måten vi klarer og snu det på når vi ligger under med 0-2 på bortebane er jeg kjempegodt fornøyd med. De som kommer inn i matchen viser stor vilje til å påvirke resultatet. Så er det fryktelig nære at vi tar alle tre poengene på slutten ved Lars-Jørgen, legger Pedersen til, vel vitende om at Rune Bolseth også hadde en gigantisk mulighet til å sikre Sogndal tre poeng også.

Vikstøl: -Svakt av oss

At Start lot Sogndal slippe til på to cornere gjorde lagkaptein Rolf Daniel Vikstøl irritert etter kampen, men han var enda mer fornøyd med å sikre et poeng.

-Det var fint å få med seg poeng. Begge lag har sjanser de kan score på, så et poeng er kanskje greit. Det er svakt av oss å slippe inn to på dødball, for vi vet at Sogndal er sterke der, men vi viser stor moral i laget. Det var deilig å se Hoff score der på slutten, sier Vikstøl som har troen på tre poeng neste søndag. Da venter Stabæk som ligger nest sist på Sør Arena.

-Nå har vi spilt to tøffe bortekamper, og vi har fått to poeng. Vi har løftet spillet vårt. Vi skulle gjerne hatt tre poeng i dag, men det kommer, lover Vikstøl.

20 år gamle Lars-Jørgen Salvesen mener poenget i Sogndal var meget viktig for selvtilliten i garderoben. Til tross for at Start tangerte Sandefjords marerittrekord fra 2010 med 27 kamper uten seier.

-Det hadde vært krise om vi tapte her mot Sogndal. Det er godt nok med poeng, og det er ingen som snakker om å rykke ned. Vi har spilt bra i mange kamper. Vi har fått litt lite betalt, men det kommer, sier Salvesen.