Lie — som ledet Aalesund i Bjørn Helge Riises karantenefravær - ble matchvinner allerede etter åtte minutter. En dødball endte til slutt opp på bakerste stolpe til midtstopperen som banket ballen i nota med høyrefoten.

Tross enorme sjanser begge veger, spesielt i førsteomgang, ble det ikke flere mål på Aspmyra. Dermed tok Aalesund en svært etterlengtet seier.

Oddbjørn Lie scoret kampens eneste mål og utløste jubel hos sine lagkamerater. Foto: NTB scanpix

Før søndagens kamp mot Bodø/Glimt sto Aalesund med seks strake kamper uten seier i løpet av ordinær tid. Presset har naturligvis økt på Trond Fredriksen, som med seieren søndag får litt mer ro. For øvrig var seieren en perfekt avslutning på bursdagshelgen til AaFK-treneren. Han fylte nemlig 39 år lørdag. LES OGSÅ:

Sjansebonanza

Fra sidelinjen kunne Trond Fredriksen se to offensive lag gå til verks umiddelbart. I løpet av den første halvtimen ble en rekke sjanser skapt begge veger.

Spesielt Trond Olsen hadde en enorm sjanse på 0-0, men avslutningen fra fem meter gikk langt over. I stedet tok Aalesund ledelsen like etter.

Martin Bjørnbak burde utlignet etter et kvarters tid, men Andreas Lie reddet mesterlig. Motsatt veg fikk Edwin Gyasi en enorm sjanse til å sette 2-0 etter en kontring, men avslutningen hans gikk høyt over.

I det hele tatt ble det skapt flere sjanser begge veger, før Bodø/Glimt etter hvert tok over banespillet inn mot pause. Totalt sett skal nok Aalesund være fornøyd med at det sto 1-0 etter 45 minutter.

Fikk kontroll

Bodø/Glimt åpnet andreomgang i et forrykende tempo og presset Aalesund bakover det første kvarteret. Etter hvert virket det imidlertid som om lufta gikk litt ut av Bodø/Glimt-spillerne.

Aalesund fikk egentlig ganske god kontroll på kampen, selv om det var Bodø/Glimt som hadde ballen.

Men Aalesund forsvarte seg godt og på slutten burde de faktisk punktert kampen. Franck Boli endte opp alene med Glimt-keeper Halldorsson, mens innbytter Marlinho hadde en stor sjanse fra kort hold.

Begge bommet, men til slutt spilte det liten rolle. Aalesund vant 1-0 og tok dermed med seg tre svært viktige poeng tilbake til Sunnmøre.