HAUGESUND/TRONDHEIM: Det skal keeper André Hansen ha en stor del av æren for. Gang på gang reddet han Rosenborg på Haugesund stadion søndag kveld.

— Han hadde en god del redninger som var viktige for oss. Det er ingen tvil om det, sier trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

1-0: RBK-keeper André Hansen måtte se Ibrahim Shuaibu (utenfor bildet) sette inn Haugesunds mål tidlig i kampen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen var det FK Haugesund som åpnet kampen klart best mot de suverene serielederne fra Trondheim. Med sterk aggressivitet presset de RBK tilbake på banen. Tross sterkt trykk tok det et kvarter før kampens første store sjanse kom.Da var det Ibrahim Shuaibu som mottok en lang pasning. Han flikket den på elegant vis videre bak Rosenborgs målvakt. Dermed 1-0 til vertene, noe som løftet stemningen på tribunen ytterligere et hakk.

De Lanlay måtte ut

RBK-kanten Yann-Erik de Lanlay måtte ut etter 24 minutter og ble erstattet av Riku Riski.

— Jeg tror det er en vridning, men jeg er usikker. Jeg har ikke fått sjekket noe som helst, sier De Lanlay til Adresseavisen.

- Hva skjedde?

— Jeg strakk ut beinet for å dempe en ball, og så tror jeg kneet var strakt. Jeg fikk all kraft fra en motspiller på utsiden av kneet.

Konradsen-scoring

Rosenborg skapte et par halvsjanser ved Anders Konrandsen og Matthias Vilhjalmsson i minuttene etter FKHs scoring, mens Jørgen Skjelvik etter en snau halvtimes spill var farlig nær ved å sette ballen i eget bur, da han avverget et Haugesund-innlegg.

RBKs første virkelig store målsjanse kom etter en halvtimes spill. Etter corner fra Mike Jensen havnet ballen hos Anders Konradsen. Han satte inn sitt fjerde mål for sesongen og dermed utligning, 1-1.

REDDET POENG I VEST: Anders Konradsen (i midten) og Riku Riski jubler etter utligningen mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

André Hansen leverte den første av en rekke perleredninger da han avverget en heading fra Filip Kiss like etter RBKs scoring.

— Mål på gunstig tidspunkt

Kåre Ingebrigtsens menn tok over noe av kommandoen mot slutten av første omgang, men fire minutter før pause var Haugesund frempå igjen. Denne gang med Torbjørn Agdestein, men Hansen reddet.

— Vårt mål kom på et gunstig tidspunkt. Vi hadde god kontroll på kampen etter det, sa målscorer Konradsen til TV 2 i pausen.

— Det er vanskelig, de spiller fryktelig mye langt. Det kom seg utover i omgangen, sa Ingebrigtsen på samme tidspunkt.

Bare to minutter etter hvilen fikk Haugesunds målscorer Ibrahim igjen en stor mulighet. Enda en gang var det Hansen som reddet Rosenborg.

Fem poengs luke

Det samme gjentok seg sju minutter ut i omgangen. Ibrahim skjøt fra få meters hold, men Hansen avverget scoring.

Etter 69 minutters spill holdt Kiss på å lure Hansen, da han sendte i vei et langskudd fra nesten 40 minutter. Hansen fikk de nødvendige fingertuppene på ballen slik at Rosenborg unngikk mål i mot.

Kampen endte 1-1 og dermed står Rosenborg med 29 poeng etter tolv kamper. RBK har en luke på fem poeng til Molde og Odd.

— Det ble litt å henge fingrene i. Vi forventet at FKH skulle komme med innsats og trykk. Jeg synes vi tok over totalt i andre omgang, sier André Hansen til TV 2. — De fikk noen sjanser, og det må vi nesten forvente. Det er selvfølgelig viktig at jeg klarte å hanskes med dem, legger han beskjedent til.