Sandnes Ulf-Odd Grenland 0-0

SANDNES (aftenbladet.no): En god stund før oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Odd Grenland ble satt i gang, inspiserte både dommer Tommy Skjerven og kampinspektør Torstein Kvam den våte banen.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var også innom garderoben for å spørre dommerne om det var riktig å sette kampen i gang.

— Vi anså det som sportslig forsvarlig å sette kampen i gang. Det var ikke overvann på det tidspunktet. Etter hvert er vel alle enige om at det hele blir en parodi, sier kampinspektør Torstein Kvam til Aftenbladet.no.

Om det var vanskelig å spille fotball før pause, ble det langt verre de siste 45 minuttene. Ingen av lagene maktet å slå to pasninger på rad før ballen stoppet opp.

Totalparodi?

Verken Odd eller hjemmelaget skapte noe som helst i 2. omgang. Forholdene var rett og slett for dårlige til å spille fotball.

- Hvorfor avlyste du ikke kampen, dommer Skjerven?

— Det gikk ikke på sikkerheten løs. Men slik forholdene ble etter hvert, kan spørsmålet alltid stilles. Jeg kunne stoppet kampen dersom det hadde blitt en totalparodi, svarer Skjerven.

- Var det ikke en totalparodi?

— Det var mulig å spille fotball i 1. omgang. Og så lenge matten var grei etter pause, mener jeg det var forsvarlig. Men jeg ser jo i ettertid at jeg kunne valgt en annen løsning, sier Skjerven.

- Er det bare sikkerheten og om det er forsvarlig å spille som utgjør grunnlaget for slike avgjørelser?

— Jeg vurderete kontinuerlig i 2. omgang om vi skulle fortsette. Jeg snakket også med spillerne underveis i kampen, de sa at det var bløtt og vanskelig, men ikke at det var farlig, understreker Skjerven.

Selvkritikk

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var ikke blid etter kampen. Han mener lagene ble fratatt muligheten til å kjempe om tre poeng på en fair måte.

— Vi sloss om livsviktige poeng her. Hvorfor kan ikke hele dommerteamet være ærlige og si at kampen burde vært avlyst, og ta selvkritikk på det? spør Andersen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo likte heller ikke forholdene på Sandnes stadion, men var fornøyd med at laget klarte ett poeng.

— Jeg kikket ned til Sandnes Ulf på tabellen før kampen, men gjør ikke det etterpå. Nå slipper vi å tenke på Stabæk og Sandnes mer, sier han.

- Burde kampen vært spilt?

— Så lenge dommerne er suverene i slike avgjørelser, får vi ikke gjort noe med det. Men det var jo ikke fotball som ble spilt. Samtidig vil jeg at tabellen skal være lik utover høsten, svarer Fagermo.

- Hva hadde du sagt dersom dere sto igjen med null poeng etter et slikt oppgjør?

— Da hadde jeg sutret, svarer Fagermo kontant.