HERNING: Med seier mot Danmark lørdag kveld, kunne Norge ha tapt mot Kroatia og likevel gått til OL. Da ville målforskjellen mellom Danmark, Norge og Kroatia blitt avgjlørende, ettersom alle ville ha stått med to poeng etter de interne oppgjørne.

Det regnestykket ble uaktuelt da Norge greide 25-25 mot Danmark foran 11.200 tilskuere i Boxen. Nå er det Kroatia som må vinne skjebnekampen. Norge greier seg med uavgjort. For Kristian Bjørnsen blir innstillingen den samme som ellers.

— Det er farlig å tenke at uavgjort holder. Det kan sette seg i bakhodet, og da blir vi passive. Vi må innstille oss på å vinne, sier høyrevingen, som fikk tatt revansje på verdensmålvakten Niklas Landin i annen omgang. Før pause reddet Landin tre av Bjørnsens fem skudd – etter pause ingen av de tre.

Hvem tåler kampene best?

— Landin er kanskje verdens beste målvakt. Jeg er godt fornøyd med den annenomgang, sier Kristianstad-spilleren, som er fascinert av hva som ligger på fatet søndag kveld.

— OL-plass. Vi har aldri vært i nærheten av noe sånt. Nå lever OL-håpet. Vi er spente, men antagelig er kroatene like spente, sier Bjørnsen, som scoret tredje mest i EM. Hvorfor fikk vi se da han lekte med Landin i annen omgang.

Den danske keeperen, som til daglig spiller i Kiel, reddet 12 av 37 skudd og fikk en redningsprosent på 32. Ole Erevik hadde 33 prosent etter første omgang, men datt ned til 26 etter en svakere annen omgang.

Espen Christensen kom inn da det gjensto drøyt 11 minutter, men maktet bare én redning på seks skudd.

Christian Berge fortsetter med Erevik og Christensen søndag, mens 21-åringen Torbjørn Bergerud må vente på neste sjanse.

Myrhol legger listen høyt

Bjarte Myrhol var en bauta i forsvar mot Danmark. Det må han være også mot storlaget fra Balkan som kan vise til OL-gull fra både 1996 og 2004. Nå får de kanskje ikke oppleve OL i det hele tatt?

— Vi må opp på et enda høyere nivå mot Kroatia, vi må rett og slett prestere i verdensklasse for å slå dem, sier Norges kaptein.

Kroatia er blitt en gjenganger for Norge det siste året. Lagene var i samme EM-kvalpulje. Da vant Norge med ett mål i Stavanger, mens Kroatia vant med seks på hjemmebane.

I EM vant Norge 34-31 i puljespillet, mens kroatene tok bronsefinalen med 31-24. Siden den gang har kroatene byttet ut sin veterankeeper Mirko Alilovic (30), men er det blitt til det bedre? Mot Danmark hadde Ivan Stevanovic og Ivan Pesic tre redninger i annen omgang!

Fordel Kroatia

Landslagssjef Christian Berge tror Krotaia kommer til kampen med friskere ben enn Norge. Kroatene kunne leke seg mot Bahrain lørdag, mens Norge ga alt for 25-25 mot Danmark.

— Vi står overfor en formidabel oppgave. Kroatene har visst at det er kampen mot Norge som kommer til å telle. De har byttet litt på laget og fått inn to nye skyttere. Vi får fintesterke og gode skyttere mot oss, og vi kommer til å møte masse krysspill, sier Berge, som også skal friske opp kunnskapene mot et 5-1-forsvar.

Demagoj Duvnjak har dratt mye av lasset for Kroatia. Når det står om en OL-plass våkner kanskje også kjempene Marko Kopljar og Jakov Goujon?

Norge bytter bare ut Gøran Sørheim med venstrekant André Lindboe, ettersom Magnus Jøndal fikk en liten smell i låret mot Danmark og kan trenge litt avlastning.

Norge-Kroatia TV3 kl. 18.00