— Jeg føler meg trakassert og opplevde det som svært nedverdigende å bli avvist i døra. Jeg krever en uforbeholden unnskylding fra ledelsen ved Fresh Fitness, sier Norma Beatriz Abreu.

Det latinamerikanske temperamentet kommer tydelig fram når den brasilianske kvinnen forteller om sitt møte med treningssenteret.

Treningstips til bekjent

Striden med Fresh Fitness oppstod etter at Norma Beatriz Abreu sa ja til å gi en bekjent i Kristiansand Karate Club noen treningstips som en vennetjeneste. Tore Johnsen som vennen heter, betalte medlemskapet hennes på treningssenteret slik at de kunne trene sammen.

Da de to 15. januar kom for å trene, virket ikke adgangskortet til Norma Beatriz Abreu. De ansatte ved treningssenteret forklarte at kortet var blitt sperret, og at hun var blitt utestengt etter å ha opptrådt som personlig trener uten avtale.

Ble ikke trodd

— Jeg har jo selv arbeidet som personlig trener flere andre steder, og er selvsagt fullt klar over at en ikke kan gjøre dette uten å være ansatt eller ha avtale om dette med treningssenteret. Jeg sa klart ifra om at jeg ikke var personlig trener, og at jeg bare trente sammen Tore Johnsen som er en venn av meg, og bare ga ham noen treningsråd. Jeg ble imidlertid ikke trodd, sier Norma Beatriz Abreu.

Tore Johnsen bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han ikke engasjerte eller betalte Norma Beatriz Abreu for å være hans personlige trener.

— Jeg forstod ingenting da adgangskortet hennes var sperret. Dersom de hadde mistanke om at hun var personlig trener kunne de fått det avkreftet av både henne og meg i forkant, sier han.

— Er det fordi jeg er brasiliansk? Jeg lurer på om treningssenteret hadde reagert slikt overfor en norsk eller for den sags skyld en amerikaner eller tysker, sier hun spørrende.

Norma Beatriz Abreu har brukt hele livet på å trene seg selv og andre, men reagerer sterkt på beskyldningene om at hun skal ha operert som personlig trener uten tillatelse ved et treningssenter i Kristiansand. Foto: Heida Gudmundsdottir

Har gitt treningstipsNorma Beatriz Abreu sier at hun ved enkelte anledninger også har blitt spurt om råd fra andre som ser henne trene.

— Jeg har aldri gitt meg ut for å være personlig trener her, men kan jo ikke la være å svare på spørsmål fra noen som trener ved siden av meg, sier hun.

- Behandler alle likt

Regionsjef Kenneth Olsen i Fresh Fitness sier utestengelsen selvsagt ikke har noe med at kunden er brasiliansk.

— Vi behandler alle våre medlemmer likt. I denne saken fikk hun i forkant flere advarsler av våre ansatte om at det ikke er tillat å opptre som personlig trener uten avtale med Fresh Fitness. Vi som kjede må kunne gå god for de råd og tips om trening som blir gitt til andre medlemmer, sier Kenneth Olsen.

Medlemmene på Fresh Fitness har ifølge Kenneth Olsen lov til å gi treningsråd til egne venner som de trener med.

— Når det gjelder vedkommende, så veiledet hun også andre. Andre medlemmer reagerte på at hun opptrådte som personlig trener uten å være tilknyttet treningssenteret, sier Kenneth Olsen.

Viet livet til idrett

Norma Beatriz Abreu har viet livet sitt til å bygge opp sin egen og ikke minst andres kropper. I bunn har hun fem års høyere idrettsutdannelse fra hjemlandet sitt, og har i en årrekke i flere land arbeidet som instruktør i alt fra styrketrening, kroppsbygging og fitness til yoga, aerobic og zumba. Atleten har også drevet med kampsport, og har svart belte taekwondo. Hun har deltatt i mange internasjonale fitness-konkurranser, er søramerikansk mester og kan se tilbake på en 8. plass i verdensmesterskapet i samme idrett.